Kiemelt hírek Makó Publicisztika

Kezdődik: saját szavazóik is kiosztják a makói összefogást

Minek ellenség, ha ilyen barátaid vannak, gondolhatja magában Mucsi Tamás, miközben elvbarátai csak olyan dolgokra hívják fel a figyelmet, amit rosszul csinálnak. Gyakorlatilag mindent…

A makói ellenzéki összefogás DK-s polgármesterjelöltje minden egyes alkalommal nem győzi hangsúlyozni, hogy mekkora harcok dúlnak a Fideszen belül, ehhez képest saját táborában is arra figyelmeztetik, hogy nagyon nem jó irányba viszik a kampányt, és ebből így nem hogy a városvezetés leváltása nem lesz, de még nagyon képviselőhelyek sem.

Mint korábban beszámoltunk róla, a legalábbis az ellenzék felé húzó szavazók közül is sokan bírálják Mucsi Tamást, és azt gondolják róla, nagy lesz neki ez a kabát. Mikor ezt megírtuk, Gyurcsány Ferenc makói helytartója sértődött posztban próbált magyarázkodni, hogy ez márpedig nem így van, őt, a megyei önkormányzatba menekülő Török Miklóst és úgy általában az egész összefogást mindenki szereti.

Na, ehhez képest már olvasóink is arra hívták fel a figyelmünket, hogy egy ismert makói ellenzéki csoportban is egymást gyepálják a felek, Mucsiék szemére vetve, hogy rosszul kommunikálnak, és a képviselőjelöltek sem aktívak. Bár a posztoló egyértelműen leszögezi, hogy az észrevételek értük vannak, és nem ellenük, a DK-s politikus rögtön kiakad rajta, és ebből hosszú vita keveredik, a végén már azon is összekülönböznek, hogy mi számít a „netikett” szerint kiabálásnak, és mi nem. Mucsi Tamás persze jó szokásához híven képtelen megállni, hogy ne az övé legyen az utolsó szó.

 

 

A baráti táborból kimerészkedve meg aztán egyenesen ízekre szedik a makóiak az összefogás gyurcsányista vezérét, a Makói Városi Televízió a legutóbbi sajtótájékoztatójáról szóló – egyébként teljesen kiegyensúlyozott tudósítása alatt -, többen a „nyilvános wc-projekten” röhögnek, beindult a mémgyár is, aminek legszebb példája a virágok és a wc keresztezése.

 

 

Mindeközben egy másik makói csoportban Mucsi azzal kampányol, hogy duplájára emelik a nyugdíjasklubok támogatását (ha a Fidesz juttat valamit az időseknek, az szerinte persze csak szavazatvásárlás, ha ő kampányol ilyennel, az meg nem lehet más csak szeretet, de efölött még jótékonyan elsiklik az ember), amiért szintén többen az orrára koppintanak, szemére vetve, hogy az állandó ígérgetés egy szép baloldali szokás, de körülbelül ennyi is, nem több.