Hírek Makó

A Hagymatikum lett Az Év Regionális Fürdője 2019-ben

Ezen a nyáron már ötödik alkalommal választotta meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője közönségszavazáson idén is három kategóriában kerestek győztest. Megismételve a tavalyi bravúrt, ismét Csongrád megyéből került ki az egyik bajnok. A makói fürdő dicsőségén túl a megyeiek két további fürdőjükre is büszkék lehetnek.

Az Év Fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A versenyben 2019. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában, közel 200 hazai fürdő vett részt. A közönségszavazást a termalfurdo.hu szervezte, összesen 153 ezer szavazat érkezett.

Az Év Fürdője verseny idei győztesei

Az Év Fürdője versenyt idén a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő nyerte meg.

A harkányi fürdő a 80-as évekig az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb fürdője volt. A 90-es évektől kezdve némileg lemaradt a versenytársaitól, és csak az utóbbi néhány évben zárkózott fel újra a legnépszerűbb fürdőhelyek közé. Itt található az ország legsokoldalúbban alkalmazható gyógyvize, amely mozgásszervi panaszok mellett bizonyítottan jótékony hatással van nőgyógyászati és bőrbetegségekre is. A gyógyulást pedig a város mikroklímája, a napsütéses órák magas számának köszönhető melegebb időjárás is elősegíti.A 13,5 hektáros ősfás parkban található strandon 2016-ban szabadtéri csúszdapark épült, 2017-ben fedett gyermekvilággal, idén pedig egy komplett wellness részleggel és modern szaunavilággal bővült a fürdő.

Az Év Regionális Fürdője a makói Hagymatikum lett. Az egyedi hangulatú fürdő Makovecz Imre tervei alapján épült 2012-ben és magán viseli a híres építész jellegzetes stílusának jegyeit. A látványvilág mellett a fürdő különlegessége a gyógykezelések során alkalmazott marosi gyógyiszap. A fürdőben a 15 medence és a 4 csúszda mellett 9 szauna is található, köztük olyan specialitások, mint a gyógynövényes szauna.

A Helyiek Kedvenc Fürdője címet a Miskolctapolcai Strandfürdő szerezte meg, amely nem tévesztendő össze a közelében található világhírű Barlangfürdővel. A helyiek körében ismert és kedvelt strand wellness részlege egész évben várja a vendégeket, de népszerűségét a szezonálisan nyitva tartó úszómedencének, fokozatosan mélyülő családi medencéjének valamint röplabda és lábtenisz pályáinak köszönheti.

Remekeltek a megyei fürdők

Idén kilenc Csongrád megyei fürdő mérkőzött meg a versenyben. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő tavaly Az Év Fürdője lett, így a szabályok értelmében idén nem indulhatott. Szépen szerepelt viszont idén is az algyői Borbála Fürdő is, ami A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában 8. helyen végzett, illetve a szegedi Napfényfürdő Aquapolis is, amely a legnagyobb fürdők között lett 11.

További országos eredmények itt láthatóak, megyékre bontva pedig ide kattintva tekinthetőek meg.