Makó Sport

Kiváló eredményeket érnek el a makói sakkozók

Nemzetközi versenyeken remekelnek a Makói SVSE Sakk Szakosztályának tagjai. A közelmúlt rangos megmérettetésein többen a dobogó legfelső fokára állhattak.

Tovább folytatódik az egyesület képviselőinek rendkívül sikeres szereplése, akik az elmúlt időszakban számos aranyérmes és pontszerző helyen végeztek. A Lakitelken 55 fő részvételével megrendezett XXIV. Sakkozó Magyarok Világtalálkozóján Farkas Tibor makói nemzetközi mester holtversenyes 1. helyezett lett. – A viadal kilencfordulós volt, csakúgy, mint a 3rd BSSZ Aranytíz Nemzetközi Nagymester Körverseny, amelyen a hazai résztvevők mellett, Indiából, Romániából, Moldovából és Ausztriából érkeztek a játékosok – tájékoztatott Horváth Zsolt. Az ügyvezető elnök örömmel számolt be arról, hogy a makói színeket képviselő Csonka Balázs nemzetközi mesternek sikerült itt a negyedik helyet megszereznie, így előrébb lépett a nemzetközi nagymesteri normák teljesítése felé.

A budapesti megmérettetés nemzetközi mester körversenyében eredményesen szerepelt Juhász Barbara is, aki a Belgiumból, Horvátországból és Vietnamból is érkezők között a hatodik helyen végzett.

  – Ez az eredmény nagymértékben hozzájárult a mostani értékszámához. Barbara célja, hogy bekerüljön a magyar női játékosok aktív top 10-es listájába, jelenleg a 16. helyen áll – tudtuk meg Horváth Zsolttól, aki FIDE mesterként maga is a legfényesebb érmet szerezte meg Tatár Kis Szabolcs nemzetközi mesterrel együtt, a hétfordulós, XXX. Bacsur Imre Emlékversenyen, Orosházán.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztálya, amelynek jelenleg ötven regisztrált tagja van, az új könyvtárban tartja csütörtöki és pénteki napokon a foglalkozásait. Várnak mindenkit, aki kedvet érez magában a sportág kipróbálásához, ami nem csak remek kikapcsolódási lehetőség, de a mentális fejlesztésben, önismeretben is óriási szerepe van.