Hírek Térség Top

Hajnal Gábor és csapata már bejelentkezett a választásra

Az Országos Választási Bizottság nyilvánosságra hozott adatai szerint idáig egy, a Fidesz-KDNP színeiben induló polgármesterjelölt és hat független egyéni képviselőjelölt gyűjtötte össze a megfelelő számú ajánlást Földeákon. Mindannyian Hajnal Gábor csapatát erősítik.

Összesen kétezer-ötszázhuszonnyolc választásra jogosult földeáki döntheti el október 13-án, hogy ki vezesse a falut polgármesterként a következő öt esztendőben, illetve kik dolgozhassanak a helyi képviselő-testületben a közösségért.

A helyi választási bizottsághoz leadott ajánlások alapján eddig egyetlen polgármesterjelölt, illetve hét települési képviselőjelölt kerülhet a majdani szavazólapra. A jelöltállítás azonban még tart, hiszen szeptember 9-én még bárki leadhatja a megfelelő számú ajánlást.

Eddig csupán Hajnal Gábor, a község jelenlegi polgármestere vált polgármesterjelöltté, aki a Fidesz-KDNP, illetve Lázár János, a makói-vásárhelyi választókerület országgyűlési képviselője támogatását tudhatja a háta mögött.

Függetlenként indul a települési képviselőségért zajló küzdelemben Árendás József, Herczegné Varga Anikó, Horváth Éva, Pál Ferenc, Torma István, Tóth Imre (jelenlegi alpolgármester, iskolaigazgató), dr. Varga Károly. Nyilvántartásba vételük azonban csak a polgármesterjelölt esetében jogerős. Az egyéni képviselőjelöltek mind Hajnal Gábor csapatához tartoznak. Lázár János szerint valamennyien elkötelezett, lokálpatrióták, akik nem csak dolgozni, de együtt dolgozni is képesek. Egymással, a földeákiakkal és a kormánnyal is.

Hajnal Gábor és csapata célja nem kevés, mégpedig, hogy az eddigi falufejlesztések meghozzák gyümölcsüket, s Földeák egyre élhetőbb településsé váljon.

A polgármesterjelölt nem rejtegeti céljait, melyek: az orvosi rendelő, a művelődési ház, a szolgálati lakások és a napköziotthon felújítása, és az, hogy az útlapok leaszfaltozásával kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá tehessék a közlekedést.