Hírek Kék hírek Térség

Bolgár próbált belopni egy törököt Nagylaknál

Idén májusban egy török férfit próbált meg Magyarország területére becsempészni egy bolgár férfi. Most emelt vádat ellene a Makói Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott idén május 18. napján hajnali 1 órakor jelentkezett belépésre egy autószállító trélert vezetve a nagylaki határátkelőhelyen. Az ellenőrzéskor tréleren szállított személygépkocsi csomagterében egy török állampolgárságú férfira bukkantak. Kiderült, hogy az a határátlépést megelőzően, a határátkelőhely előtti utolsó autópálya pihenőjében egy benzinkútnál bújt meg ott, – a vádlott utasításainak megfelelően. A vádlott és az illegális határátlépő abban állapodtak meg, amennyiben a vádlott sikeresen elszállította volna a török férfit Ausztriába, úgy a bolgár embercsempésznek 1000 eurót üti a markát. Abban is megegyeztek, hogy a török férfi átadja a vádlottnak az útlevelét, a cipőjét, valamint a kikapcsolt állapotban levő mobiltelefonját is, amelyet csak Ausztriában, a „viteldíj” kifizetése után kapott volna vissza.

A járási ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés céljából elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.