Hírek

Megérkezett Nepálba Kerekes Éva és Herczeg Angelika

Szeptember elsején, helyi idő szerint 11 órakor érkezett meg Katmanduba Kerekes Éva és Herczeg Angelika, hogy hamarosan megkezdjék expedíciójukat a világ hetedik legmagasabb hegycsúcsára.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, a Makó Híradó is támogatja expedíciójukat, amely során portálunkon folyamatosan exkluzív tartalmakkal számolunk be útjukról.

Kerekes Éva elmondta, akárcsak minden évben, idén is történt egy-két malőr, hiszen fél órát késett az indulásnál a repülőgépük Bécsből, ami végül egyórás késés lett, így az átszállás is gyorsabbra sikeredett, mint ahogy tervezték, így nagyon kellett sietniük, de rendben sikerült felszállniuk.

Katmanduba a nagy forgalom nehezítette meg a leszállást, ami miatt egy ideig köröznie kellett a repülőgépnek, majd sikerült leszállniuk, és kiváltottuk a vízumot, illetve átvették csomagjaikat, továbbá a személyzettel is sikerült összefutniuk a repülőtér előtt. Ezt követően a szükséges felszerelések beszerzését is megkezdték.

– Reggelre hála Istennek már jó idő lett, elfújta a szél a felhőket, és teljesen jó időben kezdtük el a mai napot. Angi ment elintézni a mászóengedélyeinket, a minisztériumba átvette a papírokat, és folytattuk a további bevásárlást. Hamarosan találkozunk az expedíciós cég vezetőjével, egy közös megbeszélésre megyünk, ahol jelen lesznek a Dhaulagiri expedíció többi résztvevője is, a mászó-serpáink, akikkel most találkozunk először, a régiek nem jöhetnek velünk, mert ezen a hegyen nincs helyismeretük. Holnap reggel nyolc órakor nyakunkba vesszük az összes cuccot, bepakolunk mindent egy terepjáróba, és megkezdődik az expedíció, elindulunk Pokhara irányába – osztotta meg portálunkkal Kerekes Éva hétfőn.