Hírek Makó

Folyamatosan épülnek az új parkolók Makón

A Szegedi utcán, a felújított Justh Gyula utcai rendelők mellett, és a Zrínyi utcai óvodánál is könnyebb lesz a parkolás, az új helyekre nagy szükség van, mert mostanra több mint 10 ezer autó van regisztrálva a városban, mondta el Czirbus Gábor.

– Sokat fejlődött a város, azonban a parkolóhelyek száma ezt nem tudta lekövetni. – mondta el Czirbus Gábor a ma reggeli sajtótájékoztatóján.

Az alpolgármester hangsúlyozta, 2014 óta csak a városban regisztrált autók száma mintegy 1500-al növekedett, ezzel pedig 10 ezer fölé nőtt a gépjárművek mennyisége. Az önkormányzat ezért ebben az évben több parkoló kialakításába is belefogott, a kaszinó épülete mögötti illegális szemétlerakót felszámolva, és a Szegedi utcán.

– Erre azért volt nagy szükség, mert a közeli oktatási intézmények mellett a parkolási lehetőség megszűnt, mert a 43-as főút menekülő útvonala a Kálvin utca. – indokolta meg Czirbus Gábor a 20 parkoló kialakításának szükségességét.

Az alpolgármester hangsúlyozta, volt aki már most kifogásolta, hogy párhuzamos és nem halszálkás helyeket alakítottak ki, viszont egyrészről arra törekedtek, hogy ne kelljen kivágni fákat, másrészről pedig abban a formában néggyel kevesebb parkoló fért volna el. Az új, Szegedi utcai parkolónál a forgalmi rend is megváltozik, csak egy irányból, a Kálvin utca felől lehet majd behajtani.

Mint elmondta, az oktatási és egészségügyi intézmények, bevásárló helyek közelében egyre több parkolóhelyre lesz szükség, ezért jelenleg is folyamatban vannak a munkálatok a felújított Justh Gyula utcai rendelők mellett a Nagycsillag utcán (14 parkolóhely), és a most éppen felújítás alatt álló Zrínyi utcai óvoda fenntartója is parkolóhelyek kialakítását kérte a városvezetéstől (itt további 12 parkolóhely lesz, a munkálatok párhuzamosan folynak a járdaprogrammal).

Czirbus Gábor kiemelte ezekkel a munkálatokkal, a Deák Ferenc utcán kialakított parkolókat is beleszámolva idén mintegy 400-al több parkolóhely létesült a városban.