Hírek Térség Top

Elkészült a pitvarosi sportpark

Az épülő Egészségház udvarán áll már hetek óta, de majd csak az Egészségház átadása után lehet majd használni.

Mintegy másfél napi munkával állították fel a jelenleg is épülő pitvarosi Egészségház udvarán a leendő sportpark elemeit.

– A legkisebb méretű sportparkra adtuk be a pályázatunkat. Mivel sem a kivitelezést végző vállalkozót, sem a közbeszerzést nem a pitvarosi önkormányzat intézte, így részleteket nem tudok. Csak annyit, hogy egyszer csak megjelent a kivitelező, s rövid idő alatt telepítette a sportpark eszközeit – mondta Radó Tibor, Pitvaros polgármestere.

A makói járás településein több hasonló, de különböző méretű sportparkot is avattak már korábban, így Maroslelén, egy tizenhárommilliós pályázatnak köszönhetően Csanádpalotán, de készült egy „B” típusú, egy kilencmillió-háromszázezer forintos pályázatnak köszönhetően Óföldeákon  és Apátfalván is, a Nemzeti Sportközpontok jóvoltából. Az óföldeákit ugyan még nem avatták fel, de máris használatban van.

Az ingyenesen használható szabadtéri létesítmények létrehozásával a kormány a mindennapos sportolásra kíván ösztönözni. 2017 óta összesen négy típusú sportpark építésére lehetett pályázni, a létesítmények mindegyike alkalmas az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak. A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez lehetett benyújtani, az új sportparkokat az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg.

A kérelmekről a nemzeti fejlesztési miniszter döntött az előkészítő bizottság javaslata alapján, a nyertes önkormányzatok nem a pénzt, hanem létesítményt kapták meg. Ahogy az Pitvaroson, Maroslelén, Csanádpalotán, Apátfalván és Óföldeákon is történt.