Járdák újulhatnak meg, az óvoda főzőkonyhájának teljes körű felújítására kerül sor, illetve a Magyar Falu Program keretén belül is pályázott Apátfalva. Mintegy 91 millió forint érkezik a településre.

Több pályázatot is benyújtott az apátfalvi önkormányzat: a Belügyminisztérium kiírásán mintegy 7 millió forintot nyert el a község a szociális tűzifa vásárlására, ezért ismét rászoruló családok kaphatnak tüzelőt. Szekeres Ferenc polgármester elmondta, 329 erdei köbméter kemény lombos tűzifát fognak vásárolni. Pályáztak az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására is 15 millió forint értékben és járdák felújítására. Továbbá javítani szeretnék az étkeztetést: az óvoda főzőkonyhájának teljes körű felújítására 40 millió forint értékben jelentkeztek a Belügyminisztérium kiírásán.

A Magyar Falu Program keretében is kettő pályázatra várja az elbírálást – az  egyik a Művelődési ház felújítása, illetve a csoportoknak új fellépőruhák vásárlására. Előbbire 15, utóbbira 5 millió forint értékben. A másik az Óvodafejlesztés alprogramban a Dózsa György utcai óvoda teljes villamosenergia hálózatának felújítása és korszerűsítése is tervben van a kiírásnak köszönhetően, itt 24 millió forintot pályáztak meg..

– Természetesen a Magyar Falu Program keretében további pályázatokat is folyamatosan adunk be, most is 4 pályázaton dolgozunk. Szeretnénk minél több belterületi utat felújítani, eszközöket vásárolni a közterületek karbantartására, szeretnénk a polgármesteri hivatal belsejét és bútorait korszerűsíteni, továbbá óvodáink udvarait megszépíteni – fogalmazott a polgármester.

Borítókép: Archívum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest