Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Családi Hagymatikum belépőt kapnak a makói általános iskolások a tanévkezdés alkalmából, jó kedvből és jutalmakból sem volt hiány a Patai téri városrésznapon, virtuális űrsétára hívta a fürdőzőket a Hagymatikum – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az Almási Tagintézmény idén a 90. tanévét kezdi meg, ám emellett is több iskola ünnepelt jubileumot az utóbbi időszakban. A város ezért minden makói általános iskolás tanulónak családi belépőt biztosít a Hagymatikumba, jelentette be Farkas Éva Erzsébet az Almási tanévnyitóján.

Akárcsak az előző években, idén is színes programokkal várták az érdeklődőket a Patai téri városrésznapon, a délután folyamán pedig az aszfaltrajzokat is díjazták, ahol végül mindenki első helyen végzett és jutalmat vehetett át.

Mélytengeri merülésre és egy űrbázis felfedezésére invitálta a fürdőzőket az a virtuális valóságot bemutató szemüveg, amellyel a vízben lebegve élhették át a különleges élményt a fürdőzők a pénteki napon a Hagymatikumban.

Kevesebb mint egy hét múlva kezdetét veszi a Hagymafesztivál, ahol idén is számos programmal várják a kilátogatókat: a zenei programok mellett bemutatók, előadások, pódiumbeszélgetések és természetesen főzőverseny is lesz majd az Ízek utcáján. Mint Barna Gábor portálunknak elmondta: a fesztivál közösségformáló és közösségkovácsoló erővel is bír.

Több kivitelezés is befejeződött Apátfalván, többek között szeptember 28- án átadják az élőfüves pályát és a sportpálya öltözőt is. Közterületi utak is megújultak a faluban, amelyeket hamarosan átadnak a gazdáknak.

A makói fideszesek úgy gondolták, minél több női képviselőjelöltre van szükség a testületben is, most három új hölggyel vágunk neki a választásoknak, mondja a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalára feltett videójában.

A mai napon pedig veteránautó-kiállítás is várja a makóiakat: a négykerekűeket a Hagymatikum udvarán lehet megtekinteni, 9 és 15 óra között!