A Baden-Württemberg tartományban lévő Lauffen am Neckar nevű kisvárosban egy őrjöngő gambiai migráns összetört legalább 20 autót. A migráns nagyjából 50 ezer euró kárt okozott a járművek tulajdonosainak – írja az Origo.

A 21 éves gambiai migráns – akinek a nevét a hatóságok még nem közölték – Lauffen befogadóközpontjában élt. A befogadóközpontban vasárnap kezdett el vandálkodni, amikor elvágott néhány kábelt, összetört pár telefont, majd a helyszínen lévő bicikliknek egy csavarhúzóval kiszúrta a kerekeit. Ezt követően az egyik szobatársát azzal fenyegette, hogy megöli, de tettlegességre nem került sor– írja a Voice of Europe a Stimme című német online hírportál információira hivatkozva.

A rendőrök ugyan kimentek a befogadóközpontba, viszont ennél több nem történt, mert a migráns időközben lenyugodott. Azonban mielőtt elmentek volna a rendőrök, az kiabálta nekik, hogy nemsokára folytatni fogja a lázadást, de konkrétumokra nem tért ki. Hétfő délután viszont a gambiai férfi elment Lauffen pályaudvarára, és a közeli parkolóban lévő autókat elkezdte egy vasrúddal ütni.

Legalább 20 autóban okozott kárt, mire valaki felhívta a rendőrséget, azok pedig elszállították a migránst. Ezt követően letartóztatták, majd egy pszichiátriai klinikára utalták be, mivel a tett elkötésekor a gambiai férfi – állítólag – nem volt beszámítható állapotban. Az autókban keletkezett kárt a biztosítók 50 ezer euró körüli összegre teszik.

Borítóképünk illusztráció.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest