Tájékoztató kampányt indít a Fidesz: arra akarják felhívni a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferencék lebontanák a határkerítést és beengednék a bevándorlókat. Az előzmény, hogy Gyurcsány Ferenc felesége arról beszélt egy interjúban, hogy nem támogatja, hogy Brüsszel kifizesse a magyar határvédelmi költségeket. Gyurcsány Ferenc úgy reagált, hogy nem akarja lebontani a kerítést, ugyanis túl sokba kerülne – közölte az M1 Híradója.

Eleinte még többször kitért a válaszadás elől Dobrev Klára kedden, az ATV műsorvezetőjének kérdésére, aki a magyar határvédelmi kiadások megtérítéséről kérdezte a DK európai parlamenti képviselőjét. Dobrev Klára inkább arról beszélt, hogy szerinte nem a határkerítés állította meg a menekültválságot, hanem az Európai Unió és Törökország. Végül a műsorvezető konkrétan rákérdezett: támogatja-e, hogy az unió kifizesse a határvédelem árának felét. Dobrev Klára nemmel felelt.

 

 

„Bátor dolog volt ezt így kimondani, így kell beszélni” – ezekkel a szavakkal méltatta Dobrev Klárát Bauer Tamás a DK volt alelnöke egy Facebook posztban. Szerinte a kerítés nem védi meg Európát semmitől, a menekültáradattól legalábbis biztosan nem.

A DK egyébként a kezdetektől bírálta a kerítésépítést. Gyurcsány Ferenc már a határzár felállításakor arról beszélt, hogy szimbolikusan is elfogadhatatlan a kerítés – hangzott el az M1-en.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest