Hírek Külföld

Késes támadás történt Lyon mellett: egy ember meghalt

A gyilkos a támadás alatt vallásos utalást tett, azt mondta: Ezek nem olvassák a Koránt.

Mint az Origo írja: egy embert megölt és kilenc másikat megsebesített a franciaországi Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban egy 33 éves afgán migráns menedékérő szombat délután fél ötkor. Három sérült válságos állapotban van. Az első hírek még két támadóról szóltak, később ezt módosították. Sajtóinformációk szerint a késelés módja terrortámadásra utal, a francia terrorizmusellenes hivatal – a hivatalos megfogalmazás szerint – figyelemmel kíséri a történéseket, egyelőre nem vonta magához a nyomozást. A gyilkos a támadás alatt vallásos utalást tett, azt mondta: Ezek nem olvassák a Koránt. 

A támadónál kés és egy nyárs volt. Az áldozatok a buszmegállóban éppen a buszra vártak. A férfit elfogták, az első hírek szerint volt egy társa, ezt később a rendőrség cáfolta. Egy Twitteren terjedő videó szerint a támadót a járókelők tartóztatták fel.

Az egyik lyoni portál szerint a késelő gyilkos 33 éves és Afganisztánban született és menedékkérőként volt nyilvántartva. A Le Progresnek egy szemtanú azt mondta, a késelés közben azt kiabálta: “Ezek nem olvassák a Koránt!” A lyoni napilap úgy tudja, hogy a gyilkost négy buszsofőr fogta el és a halálos áldozat egy fiatal lány. A Twitteren a támadás után egy videó terjedt a támadó elfogásáról.


 Később újabb videó is előkerült, ezen már látszik közelről az afgán támadó is


 

A helyszínen jelenleg mintegy 50 tűzoltó tartózkodik. Legfrissebb beszámolójuk szerint a halálos áldozat egy 19 éves férfi, a sérültek közül három állapota súlyos, hárman élet és halál között vannak.

A támadás egy metrókijárat közelében található buszmegállóban történt.

 

Cikkünk frissült.

 

Forrás: Origo