Akárcsak az előző években, idén is színes programokkal várták az érdeklődőket, a délután folyamán pedig az aszfaltrajzokat is díjazták, ahol végül mindenki első helyen végzett és jutalmat vehetett át.

A Makói Egészségfejlesztési Iroda szűréseivel vette kezdetét a programsorozat, ahol 9 és 13 óra között tudhattak meg egészségi állapotukról többet a városrész lakói, majd délután térzene jelezte a bemutatók és műsorok kezdetét. Az érdeklődők a rendőrség és a tűzoltóság bemutatóit is megtekinthették, de a kisebbeket kézműves foglalkozások, arcfestés és csillámtetoválás is várta, de az ugrálóvár sem maradt el. A Léghajó együttes zenés gyermekműsorral is készült, de a sportok szerelmesei is megtalálhatták a nekik tetsző programokat, a varázslatos hangulatról pedig Szűcs Balázs bűvész gondoskodott.

Farkas Éva Erzsébet beszédében köszöntötte a megjelenteket, továbbá köszönetet mondott Hadik Györgynek a program megszervezéséért és a városrészben tett munkájáért, illetve köszönetet mondott a képviselő feleségének is. A polgármester szólt a befejezett, a jelenleg is zajló, illetve a jövőben létrejövő fejlesztésekről, a beiskolázási támogatás melletti családos Hagymatikum belépőről, továbbá köszönetét fejezte ki a lakók bizalmáért is.

Hadik György köszöntőjében elmondta: nagyon keményen dolgoztak, így a mostani a megpihenés időszaka, így nem véletlen, hogy a nyári szabadság utolsó napján tartják a Patai téri napot, hiszen holnap már a gyermekek is az iskolára készülnek, így a mai napon próbáltak meg nekik kedveskedni. A képvelő a bemutatók és koncertek mellett kiemelte a szűrések fontosságát is, amelynek teret adott a mai napon a városrésznap.

Ezt követően díjazták az aszfaltrajz-verseny résztvevőit is, akik végül mind elsők lettek, így mindenki jutalomban részesült. Ezt követően a Forgatós Táncegyüttes állt színpadra, akik szólóban, párosban és csapatban is szebbnél szebb koreográfiákat mutattak be, többek között egy új, kalocsai táncot tartalmazó koreográfiát is. A rendezvény az EFOP1.5.3-16-2017- 0037 jelű, Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben című pályázat keretében valósult meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest