Több kivitelezés is befejeződött a településen. Többek között szeptember 28- án átadják az élőfüves pályát és a sportpálya öltözőt is. Közterületi utak is megújultak a faluban, amelyeket hamarosan átadnak a gazdáknak.

Ahogy többször is beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó Szövetség 55 millió forint összegben támogatta az Apátfalva SC Labdarúgó Sportegyesület sportfejlesztési programját, amelyet élőfüves pálya felújítására adott be. A pénzügyi támogatás 38 millió forint TAO-támogatásból és 17 millió forint önrészből valósul meg, amelyet az önkormányzat biztosított.

– A TAO-támogatást és az önrészt Lázár János országgyűlési képviselőnk segítségével sikerült megkapnunk – fogalmazott Szekeres Ferenc polgármester. – A sportpálya öltöző felújítása az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Apátfalván projekt egyik helyszíne volt a többi négy mellett. Megtörténtek a homlokzati és födém hőszigetelések, nyílászárók korszerűsítései, akadálymentesítés, fűtés korszerűsítés és a napelemes rendszer kiépítése is megtörtént. Az önkormányzat több mint 5 millió forint önerőből valósítja meg a belső felújításokat, a festést az öltözők és a kiszolgáló helységek kialakítását.

Az átadóünnepségen – amely szeptember 28-án lesz – részt vesz Lázár János országgyűlési képviselő, Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke és Nógrádi Tibor, a Csongrád Megyei labdarúgó szövetség megyei igazgatója. Bemutató mérkőzést játszik a Budapesti Honvéd öregfiúk csapata az Apátfalvi öregfiúk csapatával, utána a Contitech-Apátfalva bajnoki mérkőzése következik. 

Befejeződött a külterületi közút fejlesztése, Magyarcsanáddal konzorciumban. A projekt teljes költsége 117 millió 647 ezer 22 forint volt. Az érintett útszakaszról több mint 10 gazdálkodó telephelye, művelt földje érhető el. Az érintett útszakaszról megközelíthető gazdaságok működését segíti elő az útfelújítás, amely biztosítja számukra a könnyebb közlekedést, megkönnyíti a beszerzett és termelt áruk mozgatását és szállítását. Az útfelújítással javult az út vízelvezető képessége és téli időszakban könnyebben takarítható. Az útszakaszról így jól megközelíthető az úgynevezett Kun-kereszt, amely Magyarcsanád egyik nevezetessége. Az átadás időpontjáról egyeztetés folyik.

Továbbá a tervek között szerepel a központban kialakítani egy termelői piacot. Ahogy Szekeres Ferenc elmondta, ezt 25 millió forintból kellene megépíteni, de ennyiből nem lehet a kivitelezést megvalósítani, ezért kiegészítő támogatást kérnek. A piac kivitelezését előre láthatóan 2020-ban tudják elkezdeni.

– A munkahelyteremtés mellett összesen több mint 3 milliárd forintból fejlődött községünk. Ezt a munkát szeretném a jövőben is folytatni, mert Apátfalva lendületben van és meggyőződésem szerint településünk előtt további nagy lehetőségek állnak, hiszen magam mögött tudhatom Lázár János országgyűlési képviselőnket és Magyarország Kormányát is, amely garancia erre – tette hozzá a polgármester.

Borítókép: Archívum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest