Kiemelt hírek Makó

Családi Hagymatikum belépőt kapnak a makói általános iskolások a tanévkezdés alkalmából

Az Almási Tagintézmény idén a 90. tanévét kezdi meg, ám emellett is több iskola ünnepelt jubileumot az utóbbi időszakban. A város ezért minden makói általános iskolás tanulónak családi belépőt biztosít a Hagymatikumba, jelentette be Farkas Éva Erzsébet az Almási tanévnyitóján.

90 évvel ezelőtt érkezett meg az iskola építéséhez az első támogatás az önkormányzathoz, amelyből létrejött a mostani Almási Tagintézmény, igaz, akkor még csak két tanteremmel rendelkezett, tudtuk meg Borkáné Dudás Mónikától a jubileumi tanévnyitón.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője portálunknak elmondta, most 2019-ben mérföldkőhöz érkezett az iskola, hiszen küszöbön áll az Almási mintegy 1,5 milliárd forintból megvalósuló teljes megújulása. Borkáné Dudás Mónika hozzátette: a 90 éves évfordulóra számos rendezvénnyel készül az intézmény, amely mintegy 230 diákkal kezdi meg az idei tanévet.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az ünnepélyes tanévnyitón részt vett Farkas Éva Erzsébet is, aki elmondta, 90 évvel az iskola építésének megkezdése után a múltat a jelennel az elérhető, és minőségi oktatás biztosítása köti össze. Mint mondta, 1929-hez hasonlóan új tervdokumentációk állnak készen, hogy hamarosan egy megújult környezetben, 21. századi körülmények között fogadhassa a gyerekeket az intézmény.

– Egy születésnapra érdemes nem csak jókívánságokkal, hanem valamilyen ajándékkal is érkezni. Önkormányzatunk ezért az 5 ezer forintos beiskolázási támogatás mellett, a tanév indulás alkalmából minden makói általános iskolás tanulónak családi belépőt biztosít a Hagymatikumba. – jelentette be Farkas Éva Erzsébet. Ezeket szeptember első felében fogják eljuttatni a családoknak, és november 30-ig lehet majd felhasználni, tette hozzá.

A polgármester beszélt arról is, hogy 2018-ban Családbarát Önkormányzat elismerést kapott a város a családokat segítő intézkedéseiért, a városvezetés beiskolázási támogatást biztosít minden évben, ösztöndíjprogramot indított, a nyári érkeztetést ingyenessé tette a rászorulóknak, emellett pedig az jól látszik, hogy az oktatási intézmények is folyamatos megújulás alatt állnak.