Régi kérés volt, hogy kijelölt gyalogátkelő legyen a Kálvin utcai kisbolt és az iskola közt. Most elkészült a zebra, amelyet hamarosan rengeteg gyermek fogja használni.

Toldi János képviselő portálunknak elmondta, a gyalogátkelőhely ötlete akkor merült fel, amikor átadták a Kálvin Téri Református Általános Iskola új auláját. Mivel rengeteg szülő és gyermek gyalogosan közlekedik a közeli társas- és lakóházakból, ezért a kisbolt és a Hold utca közé felfestettek egy zebrát.

– Miután átadták a Makovecz Imre által tervezett aulát, a bejárat a Hold utca felé lett kialakítva, így a forgalom is átirányult ide. Ráadásul, egy busznyi gyerek az iskolába ide érkezik és innen indul haza, sokszor megesik, hogy átszaladnak a szemközti boltba – fogalmazott a képviselő. Hozzátette, ez már a második gyalogátkelő az intézménynél, mivel az iskolával szemben lévő kerékpárúthoz is festettek már fel egyet.

– Szeretném felhívni a közlekedők figyelmét arra, hogy ők is vigyázzanak a gyerekekre biztonságára – mondta a képviselő. Mint kiderült, szeptember 2-tól ismét rendőri irányításra lehet számítani az iskolák előtt, ezzel is megkönnyítve a közlekedést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest