Legkésőbb szeptember 20-ig megkapják a közfoglalkoztatottak a nettó ötvennégyezer forintos egyszeri juttatást – közölte Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten jelentette be, hogy azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább három hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – ami augusztus 1-jén is fennállt –, nettó ötvennégyezer forint egyszeri pluszjuttatásban részesülnek. A kormány döntésének köszönhetően közel kilencvenháromezer közfoglalkoztatott kap plusz egyhavi juttatást, ami segíti az álláskeresésüket. Mindezzel kapcsolatban az érintetteknek semmilyen teendőjük nincs.

Az államtitkár emlékeztetett rá: a gyermekes családok és a nyugdíjasok mellett a közfoglalkoztatottak is részesülnek Magyarország jó teljesítményéből. Ezzel elismerik a közösségért végzett értékteremtő munkájukat. A politikus hangsúlyozta, hogy az ellenzék támadja a közfoglalkoztatás rendszerét és meg akarja szüntetni. A kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy segély helyett munkát kínál az embereknek. A közfoglalkoztatás átmeneti megoldás és addig tartják fenn, amíg szükség van rá. A cél az, hogy a közfoglalkoztatottak minél hamarabb elhelyezkedjenek a piaci szférában – húzta alá az államtitkár. Gyurcsányék a kezdetektől támadják a közfoglalkoztatást, elvennék még ezt a lehetőséget is
az emberektől – mondta tegnap Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője Budapesten. Emlé­keztetett, Gyurcsányék idejében százezrek tengődtek segélyen értelmes munka és jövedelem nélkül, és az ellenzék az elmúlt kilenc évben csak támadta a kormány intézkedéseit. A szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé, megalázó segélyeken tartottak életerős embereket, egész térségeket – emlékeztetett a politikus.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest