A szeptember másodikai óvodakezdés előtt gereblyézéssel, festéssel, fűnyírással és a virágok rendezésével tették szebbé az udvart.

Mint Andrási Lilla portálunknak elmondta: az önkéntes program az Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben elnevezésű, EFOP 1.5.3-16-2017-00037 jelű pályázatban valósul meg, ahol egy szakértőt bíztak meg a programok megszervezésével, melyek során biztosítják az anyagokat, ásványvizet és édességet is.

A projektmenedzser kiemelte: ez a hatodik alkalom volt a projekt keretein belül, 2020. június 30-ig pedig további kilenc alkalmat terveznek, a mostani pedig egyedi eset volt, hiszen óvodában még nem voltak, eddig játszótereket szépítettek meg, illetve két alkalommal voltak a makói ENI épületében. Terveik közt szerepel lelki gondozást is indítani a projekt keretein belül, ennek kapcsán keresik jelenleg a megfelelő helyszínt.

– Nagyon pozitív a tapasztalat, és bízom benne, hogy a projekt befejezését követően is az önkormányzat fenn tudja tartani ezután a programot a városban, hiszen akkora anyagi vonzata nincs, mint a többi olyan tevékenységnek, programelemnek, amelyet a pályázat tartalmaz – osztotta meg tapasztalatait Andrási Lilla.

Mint Bányai Anita intézményvezető kiemelte, az idei nevelési évnek nyarán a Makói Óvoda Kálvin téri tagintézménye esett át a legnagyobb felújításon, hiszen egy csoportszobát is nyitnak a jelenlegi tornaszoba helyén, az új tornaszobát és közösségi teret pedig a padlástérben alakítják ki, a munkák jelenleg is zajlanak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest