A hamarosan megrendezésre kerülő makói fesztivál volt a Rádió7 Közös Nevező című műsorának témája, amelynek vendégei Farkas Éva Erzsébet polgármester, Barna Gábor, a Projekt és Városmarketing Iroda vezetője, és Kozák Erika, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke voltak.

Czabarka János műsorvezető elsőként Barna Gábort kérdezte a fesztiválszervezésről. A Projekt és Városmarketing Iroda vezetője kérdésére elárulta, ennyi év után sem könnyebb összeállítani a fesztivált, hiszen bármennyire is rutinszerűnek tűnik, hiszen 29. alkalommal kerül megrendezésre, ezen a helyszínen csak harmadik éve tartják a fesztivált, illetve elvárás is, hogy ne váljon rutinná, hiszen kreatívan kell hozzáállni. Mint kiemelte, több helyszínen zajlanak majd a programok, ahol többek között a makói gazdasági társaságok is bemutatkozhatnak, de a fiataloktól az idősebb korosztályig mindenkit várnak programokkal.

– Fontosnak tartom elmondani, hogy a makói Hagymafesztivál, hogyha csak sztárfellépői lennének, akkor ez egy olyan fesztivál lenne, ami bárhol lehetne az országban, az áltál válik makóivá és Hagymafesztivállá, hogy teret és lehetőséget biztosítunk a makói civil- és sportegyesületeknek a bemutatkozásra a színpadokon, illetve makói és makói kötődésű zenekaroknak is teret adunk – hangsúlyozta. Továbbá azt is elárulta, hogy a szombati főzőversenyre még mindig lehet nevezni az InfoPontban, két kategóriában (hagymás ételek és egyéb).

Farkas Éva Erzsébet polgármester a beszélgetésben kiemelte a makói hagyma szerepét, amely nemcsak a főzőversenyen, hanem a gazdák és vállalkozók által is fókuszba kerül a szeptember 6 és 8 között megrendezésre kerülő programon. Mint elmondta, a tavalyi évben három nap alatt közel 20 000 fő fordult meg a fesztiválon, így pedig fontos a szálláshelyek bővítése is, ennek kapcsán kiemelte a Hagymatikum fejlesztésének fontosságát is.

– Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a tavalyi évtől nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy családbarát programként jelenjünk meg, nyilván Családbarát Önkormányzat címet hordozva ezt is fontosnak tartjuk, hogy a kisgyermekekkel érkező családok minden kényelmét tudjuk biztosítani a fesztiválon, a mesekerttől a szoptató, pelenkázó sátoron keresztül mindenféle olyan helyszínt tudunk biztosítani, ami a fesztiválon a családok teljes optimális jelenlétét tudja biztosítani – hangsúlyozta a polgármester, aki a beszélgetés során azt is elárulta, hogy várja már a Quimby együttes vasárnap esti koncertjét.

Kozák Erika, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke felidézte a Vállalkozói Sziget megalakulásának történetét, továbbá elmondta: a tavalyi évben 4 sátorban 15 vállalkozó mutatkozott be a Hagymafesztiválon, az idei évben pedig 10 sátorban több mint 30 vállalkozó lesz jelen, a programok közt pedig pódiumbeszélgetések és például divatbemutató is helyet kap majd.

 

 

Borítókép: Facebook / Farkas Éva Erzsébet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest