A korábbi ácsi polgármester, Márki-Zay egyik vezető romaügyi tanácsadója is hátat fordít a vásárhelyi polgármester széthullóban lévő szervezetének – írja a Promenád.

Ács település egykori botrányhős polgármestere, Lakatos Béla korábbi országos, illetve Csongrád megyei koordinátor is befejezte tevékenységét Márki-Zay Péter ellenzéki formációjában, a Mindenki Magyarországa Mozgalomban. Ennek oka a hírek szerint, hogy Lakatos „olyan irányváltást lát, melyben nem kíván közreműködni”.

Emlékezetes, Márki-Zay Péter tavaly az év végén kötött látványosan szövetséget Ács Bélával, aki aztán nemcsak egyik első számú romaügyi tanácsadójává vált, hanem az MMM Csongrád megyei koordinátora,  közösségszervezője is lett amellett, hogy a vásárhelyi városvezető szerepet kívánt neki biztosítani helyi romastratégiájában is. Szó volt róla, hogy például a pályázatírás és a gazdaságfejlesztés terén, az önkormányzat romaprojektjeiben számít a közreműködésére. Lakatos Béla még március 15-én is demonstratív módon tűnt fel Márki-Zay mellett, mikor az MMM elnöke és Gyurcsány Ferenc felesége társaságában mondott gyújtó hangú beszédet a budapesti összellenzéki tüntetésen.

 

 

Úgy tűnik azonban, eddig tartott az együttműködés és a „barátság”, és Lakatos is az MMM-menekültek sorához csatlakozik. Mindezt az MMM kaposvári Kossuth-kör vezetője, Kerepesi Tibor hozta nyilvánosságra hivatalos közösségi oldalán. Posztjában egyébként azt is világossá tette, maga sem tudja elfogadni Márki-Zay és szűk körének stratégiai váltását, mely alapján „a 2006 óta folyamatos vesztésben lévő ellenzéki pártokban látja az MMM a megújulást. Ellentmond a mozgalom vezetőjének Kaposváron is megfogalmazott tavaszi irányvonalával, hogy az ‘árulókat meg kell nevezni’, velük együttműködve nem képzelhető el politikai megújulás” – írja a kaposvári Kossuth-kör (volt?) vezetője.

Korábban több cikkben számoltunk be róla, a teljes összeomlás felé halad a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Márki-Zay szervezetének elnökségét előbb Ábrahám Júlia és Hadházy Ákos, később Kaltenbach Jenő hagyta el, mert átláthatatlannak, vállalhatatlannak, sőt: céltalannak értékelték az MMM működését. A volt ombudsman Kaltenbach csalódottságát fejezte ki, mert már az alapító tagok több mint fele távozott vagy inaktívvá vált.

 

 

Márki-Zay Péter szerdán az ATV Egyenes beszédében elismerte: „az operatív működéssel kapcsolatos nézeteltérések”osztják meg a mozgalmat, de szerinte ennek fő oka, hogy olyan sok kampányegyeztetésük zajlik párhuzamosan szerte az országban, hogy képtelenség mindenkivel minden információt megosztani. A vásárhelyi polgármesterrel készített interjúból kiderült, Márki-Zay jelenleg is 70-80 település választási kampányára fordít figyelmet (Vásárhely mellett/helyett)…

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest