Jelenleg is több NGO-hajó várja a tengeren, hogy megnyissák az olasz kikötőket. Sőt, az egyik német civil szervezet már fel is szólította az új kormányt, hogy vessen véget a „Salvini-féle rasszista politikának”. Úgy tűnik, hogy nincs messze a baloldali fordulat: máris beengedik az egyik hajóról az utasok egy részét: egyelőre a nőket, a gyerekeket és azokat, akik betegnek mondják magukat – közölte az M1 Híradója.

Több mint 200 migránst tettek partra a malagai kikötőben a spanyol parti őrség hajói szerda éjjel. Az afrikai illegális bevándorlókat a marokkói partoktól északra mentették ki, amikor a migránsok tengeri átkelésre alkalmatlan csónakokon megkíséreltek Európába jutni. A madridi belügyminisztérium adatai szerint idén már több mint 18 ezer migráns érkezett az országba.

Nem csak ez jelzi, hogy a földközi-tengeri migrációs útvonalon csúcsüzem van. A mediterrán térségben egyszerre több civilszervezet mentőhajója is járőrözik. Hétfőn egy német hajó 100 illegális bevándorlót vett a fedélzetére.

Szerdán egy másik civil szervezet, a Sea Eye pedig arról közölt fotókat közösségi oldalán, ahogyan a legénység a tengeri mentést gyakorolja Líbia közelében.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest