Három ezüst- és egy bronzéremmel zárták a magyarok a 14. IDBF nemzetek közötti sárkányhajó világbajnokságot, amelynek a thaiföldi Pattaya adott otthont.

A viadalon harminc országból 3335 sárkányhajós, köztük ötven magyar vett részt – számolt be csütörtökön a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). 

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, az IDBF alelnöke nemzetközi tisztségében tevékeny szerepet vállalt a verseny előkészítésében, ennek során elég nagy problémát kellett megoldania, karöltve a helyi szervezőkkel.

“A tervezett helyszínen a szokottnál szárazabb időjárás miatt nem volt víz a mederben, így teljesen új versenypályát kellett létrehozni egy víztározó területén. Ezen túlmenően a teljes infrastruktúrát ki kellett építeni a helyszínen. Nagy munka volt, de sikerrel megoldottuk, és kiváló versenyt tudhatunk magunk mögött” – mesélte.

A vb-n a magyar juniorok – U18-asok – három távon is dobogóra állhattak: a 200, az 500 és a 2000 méteres versenyszámban egyaránt a második helyen értek célba. A negyedik érmet a szeniorok szerezték, akik a leghosszabb távon harmadikok lettek.

 

Borítókép: nvesz.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest