Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Tiszta Makóért Programot indít a város, Zsámboki Erikát is köszöntötte a polgármester a testületi ülésen, játszóterek újulnak meg Apátfalván, nincs már SZIN a Kormányhivatal nélkül – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A fideszes képviselők indítványára, a lakosságot is bevonva akciót hirdet az önkormányzat, amelynek célja, hogy a város bebizonyítsa, az itt élők is össze tudnak fogni a környezetük tisztasága érdekében, derült ki a tegnapi testületi ülésen. Az ülésen továbbá Zsámboki Erikát is köszöntötte Farkas Éva Erzsébet: a Hagymaház vezetője Csongrád Megye Kultúrájáért és Közneveléséért díjban részesült a megyei önkormányzattól.

Sokakat meglepett a városban, hogy a Fidesz-tag, ismert munkajogász Ember Alex két hónappal ezelőtt bejelentette: független polgármesterjelöltként elindul az önkormányzati választáson. Lázár János nem sokkal később arra kérte őt és Farkas Éva Erzsébetet is, ne hagyják, hogy a Makón 20 évig elnyomott polgári oldal szétszakadjon, inkább közösen dolgozzanak a város érdekében. A térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően a Fidesz példás egységben kezdheti meg a kampányt.

Játszóterek újulnak meg Apátfalván: erre a célra 3 millió forintot nyert el a település, így három játszótér újulhat meg a közeljövőben. Orvosi eszközöket is vásárolhat Apátfalva.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal és a NAV megyei igazgatósága is hetedik alkalommal vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napokon, hogy népszerűsítsék a szolgáltatásaikat és az e-közigazgatást. Idén a többek között a magyarorszag.hu-t üzemeltető NISZ Zrt. is csatlakozott a két állami szervezethez.

Változik a buszközlekedés szeptembertől: augusztus 31-én véget ér a nyári szünet, szeptember 2-től ismét az iskolai előadási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Az iskolakezdés zökkenőmentes indulása érdekében a 2019. szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek – közölte a DAKK.