30 év után ismét találkoztak a makói 596. számú Szent István Király Cserkészcsapat: a sztorizgatás mellett ellátogattak az általuk ültetett fához is, továbbá megbeszélték, hogy évente legalább egyszer szeretnének találkozni.

A rendszerváltás után az egész országban újraindult – nagy népszerűség mellett – a cserkészmozgalom. Makón is 30 évvel ezelőtt alapították meg az elsőt: Katona Pál esperesatya és Orbán Imre vezetése mellett működött az egyik csapat. Ahogy Kómár Mátyás öreg cserkész visszaemlékezett, volna olyan év, amikor 130-an voltak tagok.

– 1989 nyarán állt össze a formáció: Szilvásváradon volt egy tábor, ahol sokan kedvet kaptak a cserkészséghez. Annak idején több csapat is volt a városban, elsőként az 596. számú Szent István Király Cserkészcsapat alakult meg, de emellett még 2-3 csoport is működött – fogalmazott Mátyás.

Bár az évek során megszűnt nemrég ismét találkoztak a cserkészek: megemlékeztek az alapításról, sztorizgattak, illetve ellátogattak ahhoz a fához is, amelyet 30 évvel ezelőtt ültettek el a Szent István Király Plébánia udvarán. Mátyás elmondta, terveik szerint évente legalább egyszer szeretnének találkozni – augusztus 20-a körül.

Képek: Kómár Mátyás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest