Erre a célra 3 millió forintot nyert el a település, így három játszótér újulhat meg a közeljövőben. Orvosi eszközöket is vásárolhat Apátfalva.

Szekeres Ferenc polgármester portálunknak elmondta, a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Leader Egyesület tagjaként a Vidékfejlesztési Programban a „településen élők hasznos szabadidő eltöltését segítő fejlesztések megvalósítása” nevű kiíráson a játszótéri eszközök beszerzésére nyújtották be a pályázatot, amelyet végül pozitívan bíráltak el. 

– A Hunyadi, a Móricz és a Damjanich utcai játszóterekre egyenként 1 millió forintot nyertünk, azaz összesen 3 millió forintot. Az új játszótéri eszközök között szerepel a fészekhinta állvány kosárral, ülőkével, a kötélgúla mászóka, a piruett forgó, rugós játékok és csúszdatestek. Az eszközök megrendelése megtörtént, várjuk a játékokat – fogalmazott a polgármester.

Nem ez az egyedül Leader-es kiírás, amelyet sikeresen pályázott meg Apátfalva. Új orvosi eszközöket is vásárolhat a település – erre a célra több mint 7 millió forintot nyertek. A felszerelés összértéke 7 millió 358 ezer 600 forint, így az önkormányzat 258 ezer 600 forint önerőt tett a nyert összeghez.

– „A lakosság életminőségének és egészségi állapotának javítása” felhívásban háziorvosaink és fogorvosi ellátás számára pályázatot nyújtottunk be 7, 1 millió forint összegben eszközbeszerzésre, amely pozitív elbírálást kapott. Ennek köszönhetően 24 órás vérnyomásmérőt, boka- kar index mérőt, 1 garnitúra XL mandzsetta csövet, Multidoppy érdoppler készletet és digitális panorámaröntgen tudunk vásárolni – tette hozzá Szekeres Ferenc.

Borítókép: Archívum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest