Belföld Hírek

„Hogy nem szakad le az arcod?” – Kamerák előtt esett egymásnak Puzsér és Karácsony embere

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsonyék 72 ezer ajánlás összegyűjtésére szolgáló ívet vettek fel – számol be az ATV.

„Hogy nem szakad le az arcod?” – Kamerák előtt esett egymásnak Puzsér és Karácsony embere

Miért van szüksége Karácsony Gergelynek 72 ezer hivatalos ajánlás összegyűjtésére elegendő aláírásgyűjtő ívre. Mire használja Karácsony Gergely a budapestiek adatait? Miért van szüksége Karácsonynak és az MSZP-nek a szükséges 5 ezer ajánlásnak a 14-szeresére?- tette fel a kérdéseket szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Puzsér Róbert.

A független főpolgármester-jelölt azt mondta: más értelmes magyarázatot nem lát erre, „mint hogy az MSZP és Karácsony Gergely ajánlásgyűjtésnek tettetett adathalászatot folytat”.

Puzsér szerint a XXI. század aranya az adat és szükségtelen ilyen mennyiségű adat kezeléséhez szükséges hivatalos nyomtatvány felvétele.

„Szeretném jelezni, hogy az MSZP-nek és Karácsony Gergelynek nincs joga budapestiek adatait ok nélkül kezelni”- közölte a jelölt, aki szerint az a hivatkozás, hogy biztonságból kell a több ajánlóív, értelmetlen, mert 12 ezret vett fel ő is, tudomása szerint Tarlós István és Thürmer Gyula is. Puzsér szerint, ha minden harmadik aláírás érvénytelen lenne, akkor is elegendő az 5 ezer aláírás eléréséhez a 12 ezer aláírásra elegendő ív felvétele.

„Miért van szükség 72 ezer ajánlás összegyűjtéséhez elég ívre?”- tette fel újra a kérdést Puzsér, majd azzal folytatta, hogy lehetséges az, hogy „a Fidesz által irányított választási szervek semmi kifogásolni valót nem találnak Karácsony Gergely 14-szeres aláírásgyűjtő igényében és kiszolgáltatják Karácsony Gergelynek ezeket a hivatalos okiratokat annak érdekében, hogy a magyar állam felhatalmazásával hivatalosan gyűjthessen adatokat az MSZP-nek?”

Puzsér elmondta: meggyőződése, hogy „itt egy újabb Fidesz-MSZP mutyit látunk”, ami szerinte az ellenzéki szavazók adatainak megszerzésére irányul.

A független főpolgármester-jelölt közölte: kifogást emeltek és hivatalos panasszal éltek a fővárosi választási bizottságnál a történtek miatt, amire remélik, hamarosan választ kapnak.

A sajtótájékoztatón jelen volt a Párbeszéd elnökségi tagja és szóvivője, Barabás Richárd is, aki a kérdések feltevésénél közbeszólt és elmondta: biztonsági tartalékként vették fel az íveket és azokat jogszerűen használják fel, le is fogják adni őket.

Itt Puzsér Róbert vágott közbe, aki azzal vádolta meg Karácsonyékat, hogy előtte lefénymásolják azokat. Mikor Barabás jelezte, hogy ez egy komoly vád, Puzsér kérdőre vonta a párbeszédes politikust, hogy lefénymásolják-e ezeket az íveket. Hozzátette: szerinte nincs más értelmes magyarázat, miért kellett ennyit felvenni.

Azt is hozzátette, hogy szerinte cinikus volt Barabás válasza. „Hogy nem szakad le az arcod?”- kérdezte a Párbeszéd elnökségi tagjától, majd amikor újabb kérdéseket kapott Barabástól, azzal vágott vissza neki: „ne vizsgáztassál, hogy jössz ehhez egyáltalán?”

Kérdésre válaszolva még arról is beszélt Puzsér, hogy nem fog visszalépni, kivéve, ha lesz egy olyan, konszenzusos jelölt, aki javára Karácsony Gergely is visszalép. És, aki olyan jelölt, aki politikán kívülről jött, nem támogatta a budapesti olimpia tervét, nem volt még miniszterelnök-jelölt és nem érintett a parkolási maffiában.

Karácsony az MSZP jelöltje, a Fidesz háztáji ellenzékének jelöltje. Az ő javára semmilyen körülménye között nem fogok visszalépni – jelentette ki a főpolgármester-jelölt.