Hírek

Szakad az MSZP: már a héten megalakul Szanyi Tibor új mozgalma

Igen néven a hét végén indul útjára Szanyi Tibor új mozgalma, amelyet a politikus “a globális életben maradás egyik magyarországi ágaként” jellemez, és amely állítása szerint nem kíván párttá válni – írja az Origo a Magyar Nemzet keddi számára hivatkozva.

Vasárnap, a horányi Baloldali Sziget Fesztiválon bont zászlót a mozgalom, amely a korábban tervezett Bal Blokk helyett az „Igen” nevet viseli majd.

Igazság, egyenlőség, egyetértés a főbb alapvetésünk, s ezeket jól fedi ez a szómagyarázta a névválasztást a lapnakaz MSZP-s politikus, aki egyelőre nem kívánta megnevezni, hogy eddig kik csatlakoztak a mozgalomhoz. Annyit árult el csupán, hogy a hétvégi bemutatkozón szinte mindenki ott lesz, aki segített a szerveződés elindításában, ahová várják magánszemélyek és más szervezetek csatlakozását is.

Bár Szanyi korábban elsősorban azzal magyarázta a mozgalom létrehozását, hogy az MSZP és elnöke, Tóth Bertalan alkalmatlan a baloldali, sőt a radikális baloldali érzelmű emberek megszólítására,most azt hangsúlyozta: a szerveződés „a globális életben maradás egyik magyarországi ága”. „A pontos cél is ez: életben maradni” – jelentette ki a politikus, aki szerint 2019 eddigi ökológiai katasztrófái már önmagukban is elég muníciót adnak ehhez. Hangsúlyozta: mi, magyarok sem maradunk ki a közös feladatokból, annak ellenére sem, hogy a hazai politikai struktúra még a régi kihívásokkal bajlódik.