Hírek Kék hírek Top

Lyukat fúrt valaki a kiszombori fogorvosi rendelő falába

Alig készültek el a kiszombori fogorvosi rendelő felújításával, valaki máris megrongálta annak homlokzati hőszigetelését. Úgy tűnik, hogy fúrt bele egy lyukat. Rendőrségi feljelentést tett a történtek miatt a helyi önkormányzat. A képen pirossal bekarikázva a lyuk.

A fogorvosi rendelő felújítása idén márciusban kezdődött el, annak köszönhető, hogy 30 millió forintot nyert a kiszombori önkormányzat még 2016-ban beadott TOP-os, „Energetikai beruházások Kiszomboron” című pályázata. Ez tette lehetővé a fogorvosi rendelő modernizálását is. Az épület energetikai felújítása nem mást jelentett, mint az épület hőszigetelését, külső homlokzati nyílászárói cseréjét, fűtéskorszerűsítését hőszivattyú beépítésével, napelemes rendszer kiépítését, az elektromos hálózat felújítását illetve a külső-belső festését.

A helybéliek és a beruházó önkormányzat örömét azonban alaposan beárnyékolja, hogy eddig ismereten személy valószínűleg augusztus 23-25-e között – hogy milyen megfontolásból, arra tippelni sem tudunk -, fúrt egy lyukat az épület homlokzatának hőszigetelésébe.

A károkozó miatt így ismét dolgozni kell majd az épületen, azaz ki kell cserélni az egész elemet, vagy ha lehet befoltozni a lyukat.

A történtek miatt a kiszombori önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen. Hogy ott minek minősítik-e majd az ügyet, az a tettes ellen mi miatt indul nyomozás, azt még nem tudjuk, vélhetően rongálás miatt indul eljárás.