Egyelőre a város Schaerbeek nevű városrészében, ahol évek óta több száz, főként illegális bevándorló sátorozik. A lakosok szerint ők déltől éjjelig “partiznak” az ital hatása alatt – írja a Ripost.

Évek óta a migránsok “gyűjtőhelye” Schaerbeek, egy jó nagy városrész Brüsszel északkeleti részén. Az északi pályaudvar környékén és a közelében fekvő Maximilien parkban (lásd az alábbi Youtube képet) állandóan több száz, főként Szudánból, Eritreából és a Közel-Keletről érkezett bevándorló sátorozik Legtöbbjük azért nem nyújt be menedékkérelmet Belgiumban, mert abban reménykedik, hogy előbb-utóbb Nagy-Britanniába távozhat.

A rendőrség többszö razziázott már ezeken a helyeken, ám a migránsokat támogató civil szervezetek feljelentést tettek ellenük és a kerület polgármestere ellen, “rendőri brutalitás és kegyetlenség” miatt. Úgy tűnik, mostanra telt be a pohár, mert a kerület vezetői általános alkoholtilalmat rendeltek el az egyre növekvő erőszak, a bűncselekmények és az ittas migránsok által okozott káosz leküzdésére.

„A bevándorlók azért mentek Brabant és Aarschotstraat éjszakai üzleteibe, hogy olcsó alkoholt vásároljanak, amelyet csoportokban fogyasztottak el. A berúgott 10–15 férfiból álló csoportok pedig még a rendőrökkel szemben is agresszíven viselkednek” – írta az antwerpeni Sceptr. A helyi lakosok pedig azt mondták a lapnak, hogy ilyenkor nem csak a rendőrökkel, de sokszor egymással is összetűzésbe kerülnek és egyre gyakrabban késelésbe fordulnak a verekedések.

Van rá esély, hogy ha itt beválik az alkoholtilalom, majd egy másik kerületből hoznak alkoholt, vagy az itt táborozók egy része odébb települ.

 

Forrás: Ripost / Voiceofeurope | Borítókép: illusztráció

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest