A Gyurcsány-párt önkormányzati képviselője lehet az áldozata a nagy ellenzéki összefogásnak Makón. Török Miklóst Mucsi Tamás a jelenlegi városvezetés „legádázabb ellenfelének” nevezte, úgy látszik mégsem igazán ragaszkodnak hozzá, pedig akadt volna más lehetőség.

 

A selyemzsinór az Oszmán Birodalom kivégzési eszköze volt, melyben azok részesültek, akik kegyvesztettek lettek a török szultánnál. Kizárólag előkelő személyek kaphatták ezt a büntetést.

 

– Kár érte, kiváló ügynök volt… – mondogathatják majd a Demokratikus Koalíció makói hívei, ha Török Miklós október 14-én már nem lesz tagja a képviselőtestületnek. Márpedig erre igen jó esély van, hiszen a 7-es körzetben Czirbus Gáborral kell megmérkőznie, a jelenlegi alpolgármester pedig minden, csak könnyű ellenfél nem.

A jelenlegi önkormányzati képviselő 2014-ben nem indult körzetben, listáról került be, és persze mondhatjuk, hogy szórakoztató színfoltja volt a testületnek, de ellenzéki szempontból mégis sokszorosan hatékonyabb mondjuk Zeitler Ádámnál.

Ám a nagy Gyurcsány-párti izmozás csak a polgármesterjelöltség Einstandolásáig tartott, pedig ha Mucsi Tamás nem akarna annyira bekerülni a képviselők közé, hogy háromszorosan is bebiztosítja magát, akkor meg lehetett volna menteni Törököt is.

De maradjunk még egy kicsit a 7-es körzetnél… 2014-ben itt Czirbus Gábor ellen Molnár László indult, aki mintegy 7 százalékkal maradt el tőle. Nem mondjuk, hogy, az egyébként láthatóan ereje teljében lévő, és a lakossági visszajelzések alapján a körzetében igen jó munkát végző alpolgármestertől a helyi MSZP elnök berezelt, de tény, hogy valamiért inkább a most is az ellenzékhez tartozó Marosvári Attila körzetét választotta. Ám, ha már Mucsi Tamás szerint olyan jó munkát végzett Török Miklós, akkor még így is lett volna lehetőség arra, hogy sokkal előnyösebb helyet adjanak neki.

Ehhez mindössze arra lett volna szükség, hogy Mucsi egy kicsit kevésbé legyen mohó.

Az Gyurcsány-párt helyi fő arca ugyanis annyira bent akar lenni a képviselő testületben, hogy saját párttársát is nehéz helyzetbe hozva háromszorosan is bebiztosította magát. Egyszerre polgármester- és képviselőjelölt, miközben a kompenzációs listát is vezeti szóval még akkor is bent fog csücsülni öt évig, ha egyetlen szavazatot sem kapna.

Ehelyett, ha szerettek volna biztosabbra menni, és a jelenlegi városvezetés „legádázabb ellenfelének” legalábbis nagyobb esélyt adni, akkor esetleg átengedhette volna számára a 4-es körzetet. Itt ugye Mucsi indul, saját elmondása szerint jól ismerik, ha támogatja Törököt, annak semmivel nem lett volna kevesebb esélye, mint neki.

 

 

Mindeközben a DK választókerületi elnöke semmit nem kockáztatott volna, hiszen a kompenzációs lista első helye gyakorlatilag tuti befutó, szóval így is, úgy is melegíthetné őt évig a széket a testületben. Arról nem is beszélve, hogy ha ezt a taktikát választják, akkor eggyel több jelöltnek is lett volna hely a 7-es körzet felszabadulásával.

Ahol mondjuk indulhatott volna az először egekig magasztalt, majd gyorsan feláldozott, szintén a Gyurcsány-párt által támogatott Molnár Istvánné. Természetesen lehet, hogy ez a bénázás csak egy taktikai hiba a Demokratikus Koalíció részéről, de sokkal valószínűbb, hogy Török Miklós keze szándékosan lett elengedve.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest