Sport

Fogathajtó versenyt szerveztek Makón

Már hagyománynak számít, hogy megrendezik a makói Hagymafesztivál Fogathajtó versenyét, ahová négy megyéből érkeznek versenyzők. Idén 48-an neveztek a megmérettetésre.

Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, 48-an neveztek a Hagymafesztivál Fogathajtó versenyére, továbbá Hódi Károly szegedi fogathajtó is eljött a makói futamra, hogy bemutatót tartson a világbajnokság előtt. Ahogy Görbe Sámuel, a Makó Lovas Egyesület alelnöke elmondta, több kategóriában nevezhettek a versenyzők – póni, egyes és kettes fogatban – és a kategóriákon belül különböző alkategóriák is voltak. A makói pálya nagyon népszerű a versenyzők körében, hiszen nemcsak a helyszín, hanem a kialakított akadálypálya is tökéletes a megmérettetésre.

navigate_before
navigate_next

 A makói Hagymafesztivál Fogathajtó versenyét az önkormányzat és Toldi János képviselő is támogatta 40 ezer forinttal. Hozzátette, idén a díszajándékokat és csomagokat vásárolta. A képviselő elmondta, gyermekkorában két lovuk is volt, így nem ismeretlen ez az életforma.