Hírek Külföld

Salvini: a nép akaratát kell követni

A Liga olasz párt vezetője az olaszok akaratát kifejező új választásokat szorgalmazott “túlélési” kormányok alakítása helyett. Matteo Salvini az államfővel tartott megbeszélést követő sajtónyilatkozatában beszélt erről.

Matteo Salvini Sergio Mattarella államfőnek elmondta, hogy a jelenlegi kormányválságban az olasz nép akaratát tartja az egyetlen járható útnak, vagyis egy olyan kormányt, amely választások nyomán jön létre.  Szerinte azok, akik választások nélküli kormányt akarnak, éppen a néptől félnek. 

Azt mondta, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormányalakítási tervei a “régi” politikát hoznák vissza Olaszországba, figyelmen kívül hagyva az utóbbi egy év olasz helyhatósági és európai parlamenti választási eredményeit, amelyeket a Liga nyert meg. 

Ez az ellenem létrehozandó kormány eltörölné mindazt, amit eddig tettünk, és megnyitná a kikötőket  – mondta Salvini. Nem zárta ki viszont annak a lehetőségét, hogy Öt Csillag Mozgalommal egy teljesen új csapattal és új programmal folytassák a kormányzást.