Hírek Makó

Lázár János: Makónak olyan polgármestere van, aki méltó az emberek bizalmára

A Rádió 7 Közös nevező magazinjának vendége volt a térség országgyűlési képviselője. Lázár János a műsorban az előttünk álló önkormányzati választásról és a térség településeinek fejlődéséről is beszélt.

Lázár János választókerületében 19 település van, ezek közül 7-nek van fideszes polgármestere, hangzott el a műsorban. A térség országgyűlési képviselője elmondta, a nyár nagy részét azzal töltötte el, hogy találkozott és beszélgetett a polgármesterekkel, képviselő testületekkel, és Fidesz alapszervezetekkel.

– Majdnem mindenkivel kiváló az együttműködés, olyanokkal is megtaláltuk a közös hangot, akik függetlenek, vagy éppen soha nem szavaztak a Fideszre, mert ilyen is van. Minden település sokat fejlődött az elmúlt öt évben. – mondta el Lázár János.

Kiemelte, Hódmezővásárhely kivételével sehol nem volt nehéz kialakítani egy konstruktív együttműködést, mert sok tapasztalt, okos, közmegbecsülésnek örvendő polgármester van. Legtöbbjük újra indul is az önkormányzati választáson.

Makón a Fidesz polgármesterjelöltje újra Farkas Éva Erzsébet lesz, akiről Lázár János azt mondta, kiváló munkát végzett az elmúlt öt évben. 2014-ben nagyon szoros versenyben nyert, ezért különösen nagy felelősség nehezedett rá.

– Választhatta volna a csatát, a háborúskodást, a folyamatos gyűlöletet és vitát, ehelyett az összefogást és az együttműködést helyezte előtérbe. Úgy politizált, hogy folyamatosan középre tartott, konstruktív együttműködést próbált kialakítani az ellenzéki képviselőkkel, jó viszonyra törekedett a kormányzattal is. – hangsúlyozta a képviselő a műsorban.

Hozzátette: Farkas Éva Erzsébet szövetségekben gondolkodik, köztük is kialakult egy normális munkakapcsolat, ő nem szól bele Makó hétköznapjaiba, kéthetente találkoznak a polgármesterrel, és megbeszélik miben tud segíteni, milyen ügyeket kell képviselni Budapesten, vagy az ország más pontján.

 

 

– Makó annyit fejlődött most, mint korábban évtizedeken keresztül. Egy helyben járás után egy nagyon erős felívelő szakaszban van, 10 év múlva az egyik legfontosabb és legerősebb kisméretű város lehet Magyarországon.

A térség országgyűlési képviselője azt is elmondta, nagyon örül annak, hogy ebben a munkában részt vehet, és Makónak most egy közvetlen, tisztességes, becsületes, szimpatikus polgármestere van, aki méltó az emberek bizalmára.

Lázár János a műsorban beszélt Farkas Éva Erzsébet kihívóiról is, mint mondta Mucsi Tamásról nincs rossz véleménye, bár szerinte még fiatal és tapasztalatlan, de tehetséges politikus.

– Azok közé a fiatal politikusok közé tartozik, aki tiszteletet érdemel, vállalja a közéleti munkát, a küzdelmet. Azt remélem, hogy a határokat tartani fogja, szeretném, hogy ha személyeskedéstől és gyűlölettől mentes kampány lenne Makón, mert a városról és a jövőjéről kell most beszélni. – hangsúlyozta Lázár János.

A másik jelentkezőről, Ember Alexről a térség országgyűlési képviselője úgy vélekedett, hogy az ügyvéd felkészültségére és tudására szüksége van a városnak. Ezért Lázár János most azon próbál dolgozni, hogy inkább együttműködés alakuljon ki a jelenlegi városvezetés és Ember Alex között.