Augusztus 20-a óta a Papp Cukrászdában és a Papp Fagyizóban is kapható a Boldogasszony csipkéje fantázianevet viselő torta – fagylalt formájában. A nyári szezonban biztos a kínálatban fog szerepelni a hűs édesség.

Már nem első alkalommal jelenik meg a Papp Cukrászda és Papp Fagyizó kínálatában az Ország tortája – fagylalt formájában. Papp Dániel cukrász portálunknak elmondta, azért ebben a formában forgalmazzák az Ország tortáját, mivel még tart a nyári kánikula, így többen választják a fagylaltot.

– Ugyanazok az alapanyagokból készül, mint a sütemény, de egy fagylalttal más ízvilágot lehet elérni. Az alapja ugyanúgy egy málnás alap. A torta tetején málnalekvár van, mi is kevertünk bele lekvárt, továbbá liofilizált málnadarabokat mi is felhasználtuk, mint ahogy a süteményben van. A torta tetején bazsalikomos fehér csoki van és mi is ezzel díszítjük a saját fagylaltunkat. Nem ugyanaz az ízvilág, de hasonló – ismertette terméküket a cukrász.

 

A Boldogasszony csipkéje fagylaltszezon végéig a kínálatot színesíti, ősszel pedig bekerülhet süteményként is a pultokba. A Kicsi gesztenye – a diétás Ország torta – is elérhető lesz októbertől, de csak sütiként.