Kiemelt hírek Makó

Bemutatta a Fidesz a makói képviselőjelöltjeit

Elégedettek lehetünk, de megelégedettek nem, mondta el a város fejlődése kapcsán Farkas Éva Erzsébet a jelöltek bemutatásán. Lázár János szerint a következő években új korszak nyílhat meg Makó előtt, amihez új szemlélet is szükséges, a mostani jelöltek pedig ezt tükrözik.

– Egy meghatározó, erős, szorgalmas polgármester mellé ugyanilyen képviselőtestületre van szükség. Ez alapján állítottuk össze a csapatunkat, amelyet a Fidesz tagsága száz százalékban támogatott. – kezdte a mai sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester.

A Fidesz makói elnöke hangsúlyozta, a makóiak megtapasztalhatták mennyit fejlődött a város, amiért köszönet illeti a polgármestert, és a képviselőket is. A párt helyi szervezete több új jelöltet is indít, akikről Czirbus Gábor elmondta, kiválóan ismerik a várost, és a városrészt is, ahol indulnak, konkrét elképzeléseik, terveik vannak a jövőt illetően.

– A csapatunk vezetője Farkas Éva Erzsébet, de a mi főnökeink a makói választópolgárok. Mindenkinek szeretnénk a képviselői lenni, mindenkire számítunk, továbbra is a kulturált együttműködés a cél. – szögezte le az alpolgármester.

Lázár János emlékeztetett, 2014-ben ugyanígy a Petőfi parkban mutatták be a jelölteket, akik 5 évre szerződtek. A térség országgyűlési képviselője megköszönte azoknak a képviselőknek a munkáját, akik nem folytatják, kiváló munkát végeztek, hangsúlyozta, ám mint mondta, egy új helyzethez részben új csapatra is szükség van.

– Sikerült egy olyan területet találni, a turizmus területét, amelyből Makó jelentős növekedésre számíthat. Ma a város boldogulását azok a nagyvállalatok alapozzák meg, amelyek alacsony bérért foglalkoztatnak makóiakat. Mi szeretnénk, ha egy más típusú gazdaság lenne a városban, ha minél több ember a vendéglátásban, az idegenforgalomban találná meg a számítását.

Kiemelte, ezzel a lehetőséggel – ha makóiak összefognak -, tíz év alatt a hasonló méretű települések Top10-es listájára kerülhet a város. Új korszak van Makó előtt, utolérheti Gyulát, és a Dél-Alföld másik szabadidős, rekreációs célpontja lehet.

– Olyan adóbevételekre, forrásokra tehet szert a város, ami függetleníteni fogja a költségvetést a mindenkori kormányzati támogatásoktól, és az alacsony bérre alapozott ipar helyett, – ami nagyon sok esetben kizsákmányolja a makóiakat – egy sokkal magasabb színvonalú munkát, és ezzel magasabb fizetést tudunk biztosítani a makóiak számára. – mutatott rá Lázár János arra, többek között mi is múlik a mostani választáson.

Azt, hogy a kormány partnerként kezeli a várost, jól mutatja, hogy olyan, rendkívül komoly beruházásokat támogatnak, mint a Hagymatikum fejlesztése, új uszoda és szállodák építése. A térség országgyűlési képviselője kiemelte, míg 10 évvel ezelőtt 5 ezer vendégéjszakát tudott felmutatni a város, ebben az évben 50 ezerre számítanak, amit a következő 10 évben 150-200 ezerre kellene növelni.

– Hetekkel ezelőtt a Fidesz jó döntést hozott akkor, amikor a következő évekre, ennek a programnak a felelősségének viselésére és megvalósítására Farkas Éva Erzsébetet javasolta, aki az elmúlt 5 évben bebizonyította, hogy alkalmas a város vezetésére. – hangsúlyozta Lázár János. Hozzátette: a makóiak mindenben számíthatnak rá, jó szívvel ajánlja őt is és a jelölteket is.

Véleménye szerint a város gazdaságtámogató, szervező tevékenységét kell erősíteni a következő időszakban, a makói munkaadók előtt nagyobb teret kell nyitni, ezért különösen örül annak, hogy több vállalkozói hátterű jelöltet is talált a helyi Fidesz szervezet, mert szükség van a vállalkozások bevonására a város fejlődésébe.

– Arra törekedett a helyi Fidesz, hogy egy olyan új csapatot találjon, akikben megvan a felkészültség, hozzáértés, a gazdaság iráni affinitás, politika és közügyek iránti érdeklődés. Azt remélem, hogy a generációs, szakmai újítás még inkább alkalmassá teszi a jelölteket a választók bizalmának elnyerésére. – mondta el a képviselő.

A Fidesz kampánya arra épül, hogy mindenkivel szeretnének beszélni a következő hetekben, véleményt és a javaslatot kérnek a jelöltek a jövőre nézve. Emellett nem csak az lesz a feladatuk ha bizalmat kapnak, hogy a saját választóikat képviseljék, hanem társadalmi csoportok, intézmények érdekeit is, mint például a makói kórház, vagy az egyházi fenntartású intézmények.

 

navigate_before
navigate_next

 

– Elégedettek lehetünk, de megelégedettek nem. – vetett számot az elmúlt 5 évről, Farkas Éva Erzsébet, aki egyúttal megköszönte a leköszönő képviselők áldozatos munkáját, illetve azokét a makóiakét is, akik 2014-ben bizalmat szavaztak az új városvezetésnek.

Mint mondta, óriási lendülettel indulhattak el, olyan fejlődési irányt mutathattak meg más városoknak, amely alapján elmondható, hogy a Dél-Alföld legdinamikusabban fejlődő városa lett Makó.

– Járt utat járatlanért el ne hagyj, szól a közmondás. Makó jó úton jár, ezt az utat elhagyni nem érdemes, de a tempót fokozni kell, még nagyobb lendületre van szükség. – szögezte le a polgármester.

Hozzátette: az elmúlt öt évben a béke, biztonság, bizalom volt az alappillére a városnak, aminek így kell maradnia továbbra is. Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, akkor jó egy városban élni, ha van munkahely, a családok megélhetése biztosított, a környezet rendezett, egymást megbecsülik és tisztelik, és tudnak együtt dolgozni, ők pedig továbbra is ezt a szemléletet szeretnék folytatni a munka során.

 

A Fidesz képviselőjelöltjei a makói körzetekben:

  1. körzet Kovács Sándor
  2. körzet Mágori András
  3. körzet Varga Ferenc
  4. körzet Hadik György
  5. körzet Botlik Anita
  6. körzet Székely Ildikó
  7. körzet Czirbus Gábor
  8. körzet Csermák Szilvia