Ahogy az elmúlt években, idén is támogatja a makói városvezetés az iskolakezdést: több mint 1600 alsó- és felső tagozatos általános iskolás kap 5 ezer forint értékű vásárlási utalványt, amelyet makói papír-írószerekben tudnak levásárolni a családok.

Augusztus végén, a tankönyvosztáskor kapják meg az általános iskolások a beiskolázási támogatást. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, idén 1620 gyermek tanévkezdését tudja segíteni a város az 5 ezer forint értékű utalványokkal.

– Erre a célra 8 millió 500 ezer forintot tettünk félre a költségvetésből, ezzel tudjuk támogatni a 1620 diák tanévkezdését – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, a támogatást a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül adja a város.

Az 5 ezer forintos utalványt 1000 forintos szelvényekben kapják meg a családok és október 31-ig tudják levásárolni a helyi papír-írószerekben. Kakuja Jánosné, a Szegedi utcai papír-írószer vezetője elmondta, a szülők már várták a beiskolázási támogatást, sokszor érdeklődtek iránta náluk is.

– Az első hetekben szokott kiderülni, hogy mi kellhet még a tanórákhoz. A kis címletek miatt pedig folyamatosan, kisebb értékben is tudnak vásárolni a szülők – tette hozzá a vállalkozó.

Halmágyi Pál, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a kezdetektől fogva ott állnak a tanévkezdés ügye mellett. A beiskolázási támogatás sok család részére óriási segítség, ugyanis ezzel is lehet spórolni a több 20 ezer forintos tankönyvek megvásárlása mellett.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest