Minden városban központi kérdés, hogyan néznek ki a rendelői, Makón is nagy szükség volt rá, hogy a városvezetés felkarolja ezt az ügyet – mondja Varga Ferenc, a Tulipán utcai gyógyszertár tulajdonosa, aki saját vállalkozásában is mindig azon gondolkodik, hogyan tehetné könnyebbé a betegek életét.

– Azt tanultam meg a szüleimtől, hogy a beteg az első. Aki segítségre szorul, segítséget kér, annak kötelességünk a legjobb tudásunk szerint segíteni – hangsúlyozza Varga Ferenc. A Tulipán utcai patika fiatal vezetőjétől azt is megtudtuk, szülei már 30 éve működtetnek gyógyszertárat Földeákon. A bátyja és ő is ebben a közegben nőtt fel, Ferenc 12 éve kivált a családi vállalkozásból, és saját gyógyszertárakat kezdett üzemeltetni.

Ferenccel az elmúlt évek egészségügyi fejlesztéseiről beszélgettünk. Szerinte a rendelők állapota minden városban központi kérdés, az alapellátás minden embert érint gyermektől az idősig. Ezen a területen korábban Makó komoly elmaradással küzdött, az elmúlt években viszont itt is megindult a fejlődés.

Példaként a Hollósy Kornélia utcai, vagy éppen a Justh Gyula utcai rendelőket hozza fel, de mint mondja, az, hogy a Kálvin utcai rendelőt teljesen újjáépítik, nagyon komoly előrelépés a városnak. Annak pedig Ferenc különösen örül, hogy felújítás előtt áll a Tulipán utcai is, ami a gyógyszertáruk mellett van.

A napi munkában rendszeresen tapasztalta, hogy vannak olyan betegek, akik vagy nehezen tudnak eljutni a gyógyszertárba, vagy másokat kell megkérniük, hogy jöjjenek be helyettük. Ebből eredt az ötlete, hogy házhoz is szállítsanak gyógyszert, amivel a nehezen mozgó betegeken akarnak segíteni. Emellett a hétvégi nyitva tartással elsősorban azoknak az életét akarják könnyebbé tenni, akik hétköznap sokáig dolgoznak.

– Ahhoz, hogy az emberek életét könnyebbé tegyük sokszor nem milliárdos beruházások, uniós források, vagy kormányzati támogatás kell, hanem egy kis odafigyelés, és az, hogy elszakadjunk a megszokástól, képesek legyünk jó irányba változtatni a dolgokon. Ha segíteni akarunk, sokszor elég egy kis gondolkodás, és természetesen egy kicsivel több munka, és mindent meg lehet oldani – hangsúlyozza Ferenc, aki arra is büszke, hogy kollégáival szinte az összes hozzájuk járó beteget személyesen ismerik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest