Információink szerint a Fidesz több körzetben is újításra készül. A leköszönő képviselők között van, akinél a munka hiánya, az egészségi állapot, vagy az előrehaladott életkor áll a háttérben, de olyan is akad, akinél a magánéleti zűrök zavarhatnak be.

– Aktív képviselőnek indult, de az utolsó másfél évben szinte egyetlen felszólalása sem volt a testületi üléseken, a választások alkalmával szinte semmit nem csinált, a közös munka ráeső része pedig általában nem lett elvégezve. A tagság egy része már azt kérdezgette, hogy ő képviselő-e még egyáltalán – mondja egyik, neve elhallgatását kérő, a Fidesz makói szervezetének működésére közeli rálátással bíró forrásunk Kádár Józsefről.

Ő lehet az egyike a négy képviselőnek, aki a ciklus végén várhatóan elbúcsúzik az testülettől. A Fidesz ugyanis a Makó Híradó információi szerint több körzetben is újításra készül.

Több forrásunk is megerősítette, hogy a cseréknek, mint Kádár József esetében is általában jó oka van. Kádárról leginkább annyit mondtak, hogy „aki nem dolgozik, azzal nem is lehet együtt dolgozni”, valamint, hogy ha valaki a képviselői munkáját nem végzi megfelelően, az a választóknak csalódást, a képviselő társaknak többletmunkát és terhet jelent.

Ezt pedig egy olyan aktív, fejlődésben lévő településen, mint Makó, nehezen tudja tolerálni a többséget adó politikai szervezet. Bár Kádárt mindenki jóravaló, becsületes emberként írta le, lehet, hogy csak a képviselői munka nem az ő asztala.

Magas életkorából adódóan szinte biztosan az elköszönők között lesz Dr. Sánta Sándor is. Ő évtizedek óta aktív tagja a közéletnek, a rendszerváltáskori értelmiségi politikusnemzedék egyik utolsó aktív tagja Makón.

Nagytudású városatya, kellő politikai tapasztalattal és bölcsességgel, valamint nagyon jó kapcsolatokkal az általa képviselt városrészben, de az idő ellen senki nem tud küzdeni – mondja egyik forrásunk, utalva arra, hogy Sánta doktor a nyolcvanadik életévéhez közelít. Tudomásuk szerint a doktor úr szűkebb körben már be is jelentette a visszavonulását.

Többen a biztosan búcsúzó képviselők között említették portálunknak Toldi Jánost is. Nála nem a kor, hanem egészségügyi okok állnak a háttérben. A képviselő már jó ideje komoly betegséggel küzd, nemrég huzamosabb ideig kórházi kezelés alatt is állt. Félő, hogy egy újabb, ötéves ciklus megterhelését már nehezen viselné.

Forrásaink is megerősítették, hogy Sántához hasonlóan ő is bejelentette a visszavonulását. Toldival már ebben a ciklusban is több probléma volt, portálunk is írt arról, hogy képviselőtársaival szemben nem tudta időre kihordani a 70 év feletti polgároknak járó ajándékutalványt karácsony előtt. Emiatt sokan panaszkodtak, és az alapvetően pozitív kezdeményezés fogadtatásába kellemetlen hangok vegyültek, ami a többi képviselőnek is kínos volt.

A legérdekesebb helyzet Weszelyné Véghseő Henriett képviselő asszonyé. Bár szinte minden forrásunk őt is a biztosan távozók között nevezi meg, amikor az indokra kérdezünk, mintha elnémultak volna beszélgetőpartnereink.

Sokan emlékeznek még, amikor a közelmúltban a Makói Csípős nevű hírportál egy Facebook oldalra hivatkozva arról írt, hogy az egyik, egyébként házas képviselőnek egy húszas éveinek elején járó fiú barátja van. Portálunk is felháborodásának adott hangot, kiemelve, nem foglalkozunk a kérdéssel, és visszautasítjuk, hogy a magánélet határait bárki is átlépje, a találgatások azonban még jó ideig folytak különböző közösségi oldalakon, és persze az utcai beszélgetésekben.

Makó egy kisváros – mondja egyik, a kérdés miatt érezhetően zavarban lévő informátorunk – itt elég sokat tudunk egymásról, főleg, ha az illető nem is csinál titkot belőle. Az egyértelműsítő kérdésünkre, miszerint a képviselő asszonyról volt-e szó a Makói Csípős cikkében, forrásunk egy mosollyal és egy határozott biccentéssel adja a tudtunkra, hogy itt a vége a beszélgetésnek.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest