Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan kitüntető címeket adtak át Makón. A polgármester szerint az elmúlt évek közös sikerei csak kiindulópontot jelentenek.

– Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség. – idézte a városi ünnepségen Farkas Éva Erzsébet Szent Istvánt.

A polgármester kiemelte, Szent István egy nehéz, kihívásokkal teli korban, főként belső ellenségek gyűrűjében döntött úgy, hogy szakít a múlt szabályaival, és Magyarországot kivezeti a pogány elszigeteltség sötétjéből a nyugati, keresztény civilizáció fényére.

Mint mondta, ebből tanulva ma talán az a legfőbb feladatunk, hogy megőrizzük Európa, Magyarország és benne Makó egységét, békéjét, nyugalmát, függetlenségét, mert

a jövőt csak az éri meg egységben, és fejlődésben, aki meg tudja őrizni önmagát.

Ehhez azonban óriási hit szükséges, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az államot nem csak létrehozni kell, hanem megtartani is, akkor is, amikor úgy érezzük, hogy darabjaira hullik. Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, Szent István jól tudta ezt, okos kompromisszumok, bátor hadvezéri döntések sorát hozta meg, hogy megszilárdítsa az intézményrendszert, amit szó szerint a semmiből teremtett meg.

– Makón is tudatában kell lennünk annak, hogy eddigi eredményeink, közös sikereink csupán kiindulópontot jelentenek. – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette: az elmúlt hónapokban sokszor emlegették, hogy a Makói Modell Működik, a Dél-Alföld legdinamikusabban fejlődő városa lett, ám ezt Farkas Éva Erzsébet nem a saját maga, vagy a képviselő testület sikerének tartja, hanem annak, hogy a makóiakkal együtt képesek voltak megvalósítani az együttműködést, az összefogást. Makó polgármestere ezért köszönetet mondott beszédében minden becsületesen dolgozó polgárnak.

Az államalapítás ünnepéhez kötődően a város jeles polgárainak is kitüntető címeket adott át Farkas Éva Erzsébet. A képviselő testület döntése nyomán az idei díszpolgári címeket Jámbor Zoltán (borítóképünkön), és Dr. Tiszlavicz László kapta.

A polgármester emellett gyémánt diplomát adott át Bíró Imrénének, és Borka Istvánnénak, arany diplomát Tóth Ferencnének, vas diplomát pedig Erdélyi Béláné Csepregi Máriának. Gránit diplomával és a Nemzedékek Nevelője Emlékplakettel idén Tatár István életművét ismerte el a város.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest