Makó Színes

Véget ért a 12. Natura Marosmenti Művésztelep

A résztvevő művészek alkotásaiból összeállított tárlattal zárták le a 12. Natura Marosmenti Művésztelepet. Ahogy az elmúlt években is, idén is két díjazottat köszöntöttek.

A XII. Natura Marosmenti Művésztelep a labirintus témakör körül forgott: a résztvevő művészek a képzeletükre voltak hagyatkozva, hogy milyen formában képzelik el a labirintust. A több héten át tartó műhelymunka véget ért és a foglalkozást egy tárlattal zárták le. Ahogy a megnyitó előtt Karsai Ildikó, a művésztelep vezetője elmondta, kihívás elé állította a József Attila Városi Múzeum új, színes falai, azonban minden alkotótól megtalálta a megfelelő műveket. Idén a Labirintus/Magánút elnevezésű telep Mészáros Gáborra, Mészyre és dr. Tóth Ferencre, a múzeum hajdani emlékezett meg, és a kiállítás anyaga előttük tisztelgett. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is sok új résztvevő fogadta el a meghívást az alkotótáborra.

navigate_before
navigate_next

A zárókiállítást Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg és méltatta a műveket. Ahogy beszédében kiemelte, minden résztvevő kicsit belekóstolt egy másik technikába is, amely becsülendő dolog. A tizenkettedik művésztelepen is kiosztották a városi elismerést, illetve a Kavics-díjat. Farkas Éva Erzsébet polgármester Sejben Lajos képzőművésznek adta át a makói jutalmat, a Kavics-díjat – amelyről a résztvevők döntenek – Brzózka Marek szobrásznak ítélték oda.