A Makói SVSE Sakk Szakosztályának két tagja nemzetközi és országos versenyen is kiemelkedő eredményt ért el.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztályának csapatai közel két évtizede rendszeresen képviseltetik magukat a nemzeti sakk csapatbajnokság I. és II. osztályában, illetve megyei megmérettetéseken is. Az 1974-ben alapított szervezetnek jelenleg ötven regisztrált tagja van, akik az új könyvtárban tartják csütörtöki és pénteki napokon a foglalkozásaikat.

A sportág egyre népszerűbb a helyiek körében, a versenyzők pedig folyamatosan bizonyítják tudásukat és rátermettségüket a különböző szintű mérkőzéseken. A közelmúltban is két kiemelkedő makói eredmény született; Horváth Zsolt, az egyesület ügyvezető elnöke a XII. Ancsin Nemzetközi Sakk Emlékversenyen állhatott a dobogó legfelső fokára. A 7 fordulós tornán közel 50 fő ült asztalhoz, amit a FIDE-mester 6,5 pontos teljesítménnyel, rajt-cél győzelmet aratva megszerezte az I. helyezést.

A háromnapos, Ajkán rendezett Magyar Rapid Sakkbajnokságon pedig Mihók Olivér nemzetközi nagymester a 10. helyen végzett. Az elért helyezés azért is jelentős, mert a viadalon 148 játékos, köztük 60 sakkmester indult.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest