Hírek

Liberális média egyetértésben Merkellel: Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket

Súlyos döfést vitt be a Magyarországot sokadjára elgyászoló ellenzéknek Angela Merkel a hétfőn délután Sopronban Orbán Viktorral közösen tartott sajtótájékoztatóján, a páneurópai piknik harmincadik évfordulójának alkalmából tartott megemlékezés után, írja a Pesti Srácok. Ugyanis a német kancellár szembement a nyugati mainstreammel és kijelentette: Magyarország jól gazdálkodik az Uniós forrásokkal és a migrációs álláspontok közeledéséről is beszámolt Merkel. Vagyis a német politika vezetője szerint semmi sem igaz azokból a vádakból, mely szerint a kormány felelőtlenül használná fel az EU-s pénzeket, minta hogy az a tétel is megdőlt, miszerint Magyarország politikailag elszigetelődött volna Európa nyugati részéről. Mélyen belül ezt pedig a liberális média is jól tudja, ezért számolt be Merkel elismerő szavairól.

Lemondhatják a londoni repülőjegyeiket az országot a kormány nyugattól való elszigetelődése miatt elhagyni kívánó “balliberális értelmiségiek”, ugyanis Orbán és úgy általában Magyarország köszöni szépen, jól van. Ezt pedig nem más állítja, mint Angela Merkel német kancellár.

Merkel a páneurópai piknik 30.évfordulójára érkezett az 1989-es események helyszínére, a megemlékezés után a két vezető rövid munkabeszélgetést folytatott egymással, ahol a fő téma a gazdaság és a migráció kérdésköre volt. Az elhangzottakról Merkel és Orbán közös sajtótájékoztatón számolt be.

Ünnepelni jöttünk, de azért dolgoztunk is

-mondta a sajtótájékoztatón Orbán Viktor.

A kormányfő a Merkellel folytatott megbeszélésről szólva elmondta, főleg gazdasági kérdések kerültek sorra, ezen belül is a két ország közti együttműködés és kereskedelem került szóba. Orbán kijelentette, a két ország közötti kereskedelmi forgalom minden évben rekordot dönt, tavaly meghaladta az 54 milliárd eurót. Hozzátette, mindeközben 6000 német vállalat működik Magyarországon, és ezek 300 ezer embert foglalkoztatnak hazánkban. Ezen kívül a kormányfő hamarosan várható újabb beruházásokról és az országok közti high-tech ipari együttműködésről is szót ejtett.

Merkel szintén a 30 évvel ezelőtti eseményekkel kezdte mondandóját, kiemelve, hogy Németország “hálás köszönetet mond Magyarországnak a határok megnyitásáért, amit a németek sosem fognak elfelejteni.

Merkel elismerően szólt a magyar gazdaság fejlődéséről és a két ország gazdasági kapcsolatáról, külön kiemelve, hogy Magyarország jól fekteti be a ezeket és az EU-s pénzeket az ország és a lakosság érdekében. Merkel kijelentéséről a haladó sajtó megmondóportálja, az Index is főcímben számolt be, márpedig ha ők mondják, akkor biztosan igaz.

Orbán tehát annyira elszigetelődött a nagybetűs Nyugattól, hogy csak az EU legerősebb országának vezetője érkezett hozzá látogatóba, köszönetet mondani és a kormány tevékenységét méltatni. Csak bízni tudunk benne, hogy ez az “izolációs politika” a jövőben még az eddiginél is hatékonyabb lesz.

Borítókép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd.