Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A mai napon avatják a székelykaput Makón, motorokat, de kenyeret is szenteltek tegnap Földeákon, Magyarcsanádon a hónap végéig várják a díszpolgári jelöléseket, eddig 24 ezren látták Máté Bence világhírű természetfotós szegedi kiállítását – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

“Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez, testvér, ne légy hűtlen soha!” Ezzel a Wass Albert idézettel díszített székelykapuval is tisztelgünk és erősítjük határon túli magyar testvéreinkben az összetartozásunkat, keresztény és magyar egységünket – írta közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet polgármester a mai napon felavatásra kerülő székelykapu kapcsán.

A munkanélküliség csökkentése, a helyi vállalkozások támogatása, és fejlesztések. Bár feladat akad még bőven, Makó nagyon sokat tett az elmúlt években a helyi gazdaság megerősítéséért – mondta el portálunknak Mágori András. A megyei önkormányzati képviselővel arról beszélgettünk, hogyan lehet egy határhoz közeli kisvárost fejleszteni.

– Ez a közösség példát adott környezetének felelősségvállalásról, a közös ügyekről, a közös ügyeket előremozdító munkáról – hangsúlyozta a Földeáki förgeteg című, az államalapítás előtt tisztelgő tegnapi rendezvényen Hajnal Gábor polgármester.

Augusztus legutolsó napjáig bárki tehet javaslatot arra, hogy ki legyen az idei magyarcsanádi díszpolgár. A javaslatot, indoklással együtt, zárt borítékban a polgármesternek kell eljuttatni, a községházára.

Egy hónapon át látható a világ legsikeresebb természetfotósának több mint 600 alkotását bemutató installációja Szeged belvárosában. Máté Bence a Rádió 7-nek elmondta, a hátulról megvilágított pavilonokon látható életmű-kiállítás elsődleges célja a környezetünkben élő állatok és a természet népszerűsítése.

A héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Augusztus 20-án is száraz idő várható, kánikulával. A hét második felében mérséklődik a meleg.