Hírek

Farkas Éva Erzsébet: a székelykapuval is erősítjük határon túli magyar testvéreinkben az összetartozásunkat

“Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez, testvér, ne légy hűtlen soha!” Ezzel a Wass Albert idézettel díszített székelykapuval is tisztelgünk és erősítjük határon túli magyar testvéreinkben az összetartozásunkat, keresztény és magyar egységünket – írja közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet polgármester.

– Különös ereje és jelentősége van a “Szent István napi forgatag” ünnepkörében. Testvértelepülésünkkel, Csíkszeredával közösen avatjuk fel a Csanád vezér téri új emlékjelet, 2019. augusztus 19-én, hétfőn 19 órakor. Az ünnepség előtt, 18 órától rendkívüli koncerttel várjuk az érdeklődőket. Az ünnepélyes avatón beszédet mond Lázár János országgyűlési képviselőnk és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. A mementót Gyulay Endre nyugalmazott megyés püspök szenteli fel. Köszönet a kezdeményezőnek, dr. Hadik György képviselőtársamnak és az alkotónak, Antal Tibor népi fafaragó mesternek! Az ünnepi eseményt a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes produkciója koronázza meg. Mindenkit várunk szeretettel! – írja a bejegyzésben a polgármester.

"Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez, testvér, ne légy hűtlen soha!" Ezzel a Wass Albert idézettel díszített…

Közzétette: Farkas Éva Erzsébet – 2019. augusztus 18., vasárnap