Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Galambreptetéssel adták át a mintegy 400 millió forintból megújult piacot, kiosztották a START programban megtermelt burgonyát, a kövegyi rászorulók kapják az adomány laptopokat – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Több száz ember vett részt a piac ünnepélyes átadásán, Farkas Éva Erzsébet szerint lokálpatrióta kötelessége volt a városvezetésnek ez a fejlesztés. A piac ugyanis nem csak árusító hely, hanem közösségi tér is.

Kiosztották a START programban megtermelt burgonyát – akárcsak az előző években, idén is számos makói lakos részesült a START Mezőgazdasági Programban megtermelt terményekből.

A kövegyi rászorulók kapják az adomány laptopokat: egy, az alpesi országban élő házaspár adományozott számítástechnikai eszközöket a községi önkormányzatnak. A testület dönt arról, hogy mely rászoruló családok kapják meg azokat.

Ezres nagyságrendű megkeresés érkezett az elmúlt hetekben a falusi csokkal kapcsolatban – derül ki egy parlamenti írásbeli válaszból, amelyet a Magyar Nemzetnek írt. Orbán Balázs államtitkár ebben kifejtette, hogy az ingatlanárakban eddig meglévő különbségek várhatóan ezután is megmaradnak.

Körözött kamiont kaptak el Csanádpalotán, az ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a lengyel hatóságok körözik.

Szigorúbbak az átjelentkezés feltételei az önkormányzati választáson, mint a többi voksolás esetében: a választópolgár nem jelentkezhet át tetszőleges magyarországi településre, csak arra, ahol a választás kitűzése előtt 30 nappal már tartózkodási helyet létesített.