Hírek

Kiosztották a START programban megtermelt burgonyát

Akárcsak az előző években, idén is számos makói lakos részesült a START Mezőgazdasági Programban megtermelt burgonyából.

Mint Hadik György portálunknak elmondta, a program részeként 8,4 hektáron termesztenek, ebből 1,4 hektáron burgonyát, a terményekből pedig a rászorulók és azok részesülnek, akik megtermelték.

A 25 kilogrammos zsákokból több mint kétszáz ember részesült, és mint az önkormányzati képviselő kiemelte: ez nem megváltás, nem egy hatalmas dolog, de egy olyan gesztus, amit mindenképp célszerű gyakorolni a makóiak felé. Hadik György továbbá rámutatott: az előző években az ENI konyhájára is került a terményekből, de mivel az jelenleg átépítés alatt van, ezért nem célszerű raktározni, így nem vártak vele, mivel így jobban hasznosul.

– 2015-ben indítottuk a mezőgazdasági lábát a START munkaprogramnak, és azt lehet mondani, hogy mint minden másban, ebben a START munkaprogramban is egyre kevesebben dolgoznak, amire azt lehet mondani, hogy szerencsére, hiszen ők a munka világában találtak lehetőséget. Ebben a szezonban 22 fő dolgozott, amikor elindult, 2015-ben, akkor 80 főről indultunk – emlékezett vissza Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. A kalászosok és a burgonya mellett pedig palántákkal is foglalkoznak a Kelemen László utcai fóliasátrakban, amelyek a várost szépítik majd.