Hírek Térség Top

Már csak a nemes vakolat hiányzik a csanádalberti idősek otthonáról

A csanádalberti községházával majd szemközt álló, a helyi idősek napközi otthonának helyt adó épület felújításával várhatóan jövő hétfőig elkészülnek. A 26,98 millió forintos beruházásnak köszönhetően még melegítő és tálaló konyhát is kialakítanak az eddig üresen állt oldalsó szárnyban.

Az épület tetőcseréjét már korábban elvégezték, így ahhoz most nem kellett nyúlni, egyébként a csanádalberti idősek otthona a „Többfunkciós közösségi terek felújítása Csanádalbertin” című a Vidékfejlesztési programban meghirdetett pályázaton elnyert 26 millió 98 ezer forintnak köszönhetően teljesen megújul. Befejeződött az épület teljes energetikai korszerűsítése, mely homlokzatszigetelést, födémszigetelést, nyílászáró-, azaz ajtó- és ablakcserét jelentett, ahol azokra szükség volt még. Korszerűsítették az épület teljes fűtési rendszerét. Korábban itt ugyan egy biomassza kazánnal működő központi fűtés működött. Most ehhez egy kondenzációs kazánt is beépítettek.

navigate_before
navigate_next

Maga az épület két részből áll, az egyik maga az idősek napközi otthona, a másik pedig eddig teljesen üresen állt. Ez utóbbiban egy melegítő-tálaló konyhát alakítottak ki, melyet különböző eszközökkel szerelnek fel.

– Az épület felújításának befejezéséhez érkeztünk, hiszen már csak nemes vakolat felhordása hiányzik a falakról. A melegítőkonyha eszközei is megérkeztek. A befejezés határideje augusztus 19-e – mondta hírportálunknak Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere.

Az idősek napközi otthona külső falának színe egyébként nem marad a jelenlegi szürke, azt az utca átellenében álló községháza, illetve a szomszédos művelődési ház mogyorószínéhez illeszkedő színnel festik majd be.