Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Kilátogatott a polgármester a megújult piacra, egy kínai filmben is feltűnhet a Lenhardt-féle kantár, szőnyeget kaptak a vízkárosultak, zsaroló leveleket kaptak királyhegyesi és kiszombori olvasóink – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Farkas Éva Erzsébet polgármester tegnap reggel kilátogatott a megújult Deák Ferenc utcai városi piacra, amelyről közösségi oldalán számolt be.

Makóról egészen Kínáig utazik a makói Lenhardt kantár: az ajándékba vásárolt lószerszám akár egy filmforgatási kellék lehet. Nem ez az első alkalom, hogy egy produkcióban Lenhardt-féle kiegészítőt használnak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja a helyi vízkárosultaknak kiszállította a kért padlószőnyegeket a tegnapi napon.

Tegnapelőtt helyére került a Csanád vezér téren a székelykapu, amelynek átadója augusztus 19-én lesz, Czirbus Gábor alpolgármester az ünnepélyes átadóra a Facebook-on invitálta meg az érdeklődőket.

Feltört email fiókkal, a bizalmas információk ellopásával és némi pornónézéssel fenyegető, 3,2 millió forintot érő bitcointot követelő elektronikus levelet kapott több kiszombori és királyhegyesi (és vélhetően máshol élő) olvasónk. Utána jártunk, hogy tényleg hacker dolgozott, vagy csak kamu az egész.

A Magyar Falu Program lehetőségeit célozta meg hat, összesen 120 millió forintos pályázataival szerda esti rendkívüli ülésén a csanádalberti képviselő-testület. Két, összesen 100 milliós pályázatot már korábban beadtak.

Családoknak szóló reklámfilm készült Nagyérről – a marosháti tanösvényt immár a családoknak szóló reklámfilm is népszerűsíti.

Újabb két kiadvánnyal segíti a fogyasztókat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal: a sorozat nemrégiben megjelent hetedik és nyolcadik kötete a közműszolgáltatás ki- és visszakapcsolásának szabályairól, valamint a társasházak számára a közműszolgáltatásokról foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat.

Hosszú hétvégén is lehet vért adni – a segítségnyújtásra nem hat ki a hosszú hétvége: augusztus 15-én, 9 és 13 óra között a Kórház utca 2. szám alatt várják a véradókat.