Hírek Színes Térség

Zsaroló leveleket kaptak királyhegyesi és kiszombori olvasóink!

Feltört email fiókkal, a bizalmas információk ellopásával és némi pornónézéssel fenyegető, 3,2 millió forintot érő bitcointot követelő elektronikus levelet kapott több kiszombori és királyhegyesi (és vélhetően máshol élő) olvasónk. Utána jártunk, hogy tényleg hacker dolgozott, vagy csak kamu az egész.

Szia kedves makohirado.hu felhasználó! Telepítettük a készülékre a RAT szoftvert. E-mail fiókját jelenleg feltörték. Megváltoztatta a jelszavát? Jól sikerült! De a szoftverem felismeri ezeket a műveleteket. Jelszó frissítés! Mindig egy lépéssel előre vagyok … Tehát … letöltöttem az összes bizalmas információt a rendszeremről, és beszereztem még néhány bizonyítékot. A legérdekesebb pillanat, amit felfedeztem, a videó, ahol maszturbálsz.
Feladtam az EternalBlue Exploit módosítást a pornó webhelyen, majd telepítettem a rosszindulatú kódomat (trójai) az operációs rendszerre. Amikor rákattintott a Pornó videó lejátszása gombra, abban a pillanatban letöltötték trójai az eszközödet. A telepítés után az elülső kamera videókat készít minden alkalommal, amikor maszturbál, emellett a szoftver szinkronizálva van a választott videóval.
Jelenleg a program a közösségi hálózatokban szereplő összes névjegyet és e-mail címet használja.
Ha törölnie kell az összes összegyűjtött adatot és videót, küldjön nekem 300€ BTC-ben (kriptovaluta). Ez a bitcoin pénztárcám: +++++++++++++. 48 óra van a levél elolvasása után. A tranzakció után minden adatot törölni fogok.
Ellenkező esetben elküldöm egy videót a vicceddel minden kollégádnak, barátaidnak és rokonodnak !!!
P.S. Kérjük, ne válaszoljon erre a levélre, mert a feladó címe helytelen, csak azért, Csak inkognitóban akarok maradni … Most légy óvatos! Csak a biztonságos webhelyeket látogassa meg!
Viszlát …

Több olvasónk is jelezte, hogy megkapta ezt a levelet, vagy annak valamelyik változatát email címére, többen azt is írták, hogy az utóbbi időben másféle, leginkább személyes és banki adataikra kíváncsi adathalász levelekkel is találkoztak.

A fenti zsaroló levél – melyet mi is megkaptunk – egyébként kamu. A néhol döcögő fordítással készül írás egyetlen célja, hogy 300 bitcoint, azaz közel 3,2 millió forintot csaljon ki lépre ment áldozatától.

Azt, hogy feltörték-e az email fiókját, itt https://haveibeenpwned.com/ ellenőrizheti, az meg világos, hogy az email fióknak és a felkeresett weblapoknak egyáltalán nincs közül egymáshoz. Az előbbi esetleges feltörésével ugyanis csak a küldött és fogadott leveleket olvashatják el a hackerek, ám a felhasználó gépébe nem tudnak azok keresztül belépni. A levélben említett EternalBlue Exploit módosítás egyébként a WannaCry zsarolóvírust terjeszti, s ellene a Windows rendszeres frissítésével lehet leginkább védekezni, egyébként ellene már 2017-ben kiadott frissítést a Microsoft, s az a Windows 10-re is megjelent és frissítéskor települt is.

Ezt a zsarolóvírust minden ismertebb és frissített vírusirtó felfedezi és megfogja.